Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle eski dericiler sitesi açık otopark içerisinde bulunan iki servis otobüsünün ateşe verilmesi olayı gece saat 00:30'da meydana geldi.
Kimliği belirlenmeye çalışılan kişiler servis otobüslerinin park ettiği alana gelerek 45 C 9866 plakalı otobüsün arka kapısını açarak yanlarında getirdikleri şarap ve benzeri içeceklerle eğlendiler. Kimliği belirsiz kişiler kendilerince ısınmak için yaktıkları ateş birden otobüsün içerisine sarmasıyla birlikte canlarını kurtararak olay yerinde kaçtılar. Evlerinin balkonlarına dışarı izleyen vatandaşlar otobüslerden yükselen alevleri fark etmesiyle birlikte 110'u arayarak yardım istedi.
Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı komuta merkezi otobüs yangının gerçekleştiği bölgeye araçlarını sevk etti. İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül ve İtfaiye Müdürü Mehmet Mehmet Kaleli'de olay yerine gelerek yangının kontrol altına alınması için yönlendirmelerde bulundu.
İtfaiye birimleri yangına sağlık müdahale edebilmek için yanmakta olan iki otobüsü çekişi marifetiyle birbirinden ayırdı. Hızla yaptıkları köpüklü müdahale ile yangının otoparkta diğer otobüslerle sıçramasının önünü aldı. Ekipler soğutma çalışmalarını ise yoğun tazzikli su ile sağladı.

OTOBÜSÜN İÇERİSİNDE ŞARAP ŞİŞELERİ BİRA KUTULARI BULUNDU

İtfaiye birimleri yangını tamamen kontrol altına aldıktan sonra yangının ilk meydana geldiği 45 C 9866 plakalı otobüsün arka bölümünde şarap şişeleri ve boş bira kutuları buldu. Çıkartılan yangın yandaki 45 J 1218 plakalı servis otobüsünde kullanılamaz boyutta hasar yarattı.

"OTOBÜSLERİMİZİ ATEŞE VERENLER BULUNSUN"

Otobüslerin sürücü ve sahipleri Süleyman Çeri,Basri ve Harun Nişli kardeşler;
"Yangının kimin çıkarttığının bulunmasını istiyoruz. Çünkü bu gece olduğu gibi sonraki gecelerde otobüslerimizi buraya park edeceğiz. Gerçekten hasarımız çok büyük."

EKİPLERİMİZ ANINDA MÜDAHALE ETTİ

Meydana gelen iki otobüs yangının zararın 100 bin TL ‘ye yakın olduğu belirtilirken İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül ise;
"Duyarlı vatandaşların ihbarıyla birlikte ekiplerimizi yangın bölgesine sevk ettik. Yangına zamanında müdahale ekonomik facianın önünün alınmasını sağladı. Otobüsleri yanan mal sahiplerine büyük geçmiş olsun diliyorum. Yangının kimin çıkarttığı konusunda polis birimleri geniş çaplı soruşturma yapacaklardır. Bizim yönümüzden yapılması gereken yapılmıştır" dedi

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

Polis birimleri ise meydana gelen otobüs yangınlarının faillerini bulabilmek için Olay Yeri İnceleme Birimlerinin olay yeri inceleme raporunun ışığı altında olayın faillerine ulaşacakları ayrıca bölgede iş yerlerinin güvenlik kameralarında incelemelerde bulunacakları belirtildi.



Editör: TE Bilişim