MANİSA'da, darbe girişimine karşı protestolarını sürdüren vatandaşlara Manisa Valisi Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, ve Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek de destek verdi. Gözaltıların devam edeceğini belirten ve 40'a yakın hakim ve savcının gözaltına alındığını söyleyen Şimşek, "Ancak hiçbir şekilde gaflete kapılmayın. Bazı sıkıntılar devam ediyor, her an uyanık olun. Ülke için bu gerekiyor" dedi.
"40'A YAKIN HAKİM VE SAVCI GÖZALTINDA"
Meydandaki protestoya katılan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, gözaltına alınanlarla ilgili bilgi verdi. Başsavcı Şimşek, "Ülkemiz çok olağanüstü bir dönem geçiriyor. Yıllardır bu devletin içine yuvalanan, devletin her türlü imkanından istifa eden bir ihanet şebekesi mensubu, ordu içindeki bir grup ile bunları destekleyen bazı sivil veya diğer gruplar ülkenin siyasi iktidarına ve Cumhurbaşkanına karşı darbe girişiminde bulundu. Sizler sayesinde büyük bir aşama kaydettik. Ancak hiçbir şekilde gaflete kapılmayın. Bazı sıkıntılar devam ediyor, her an uyanık olun. Ülke için bu gerekiyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Garnizon Komutanı ve merkez komutanını bu girişimin içinde olduklarını düşünerek gözaltına almış vaziyetteyiz. Şuan savcılıkta sorgudalar, yasal işlemleri devam ediyor. Yasalar çerçevesinde gereken yapılacaktır. En ufak endişeniz olmasın, her daim dik durduk. Yargı süreci devam ediyor. Yeni gözaltılar olur. Bu ihanet şebekesinin yargı içinde de yapılanması vardı. Yargı camiası içinde 2 bin 745 kişi açığa alındı. Manisa'da da 40'a yakın paralel ihanet şebekesi mensubu olduğu tespit edilen hakim ve savcı hakkında yasal işlemler devam ediyor. Merkezde 9 tanesi gözaltına alındı. Evlerinde işyerlerinde ve araçlarına gerekli aramalar yapıldı. Yasal süreçle ilgili en ufak endişeniz olmasın. Bu vatan için nereye kadar gidilecekse gideceğiz" diye konuştu.
VALİ AÇIKLAMA YAPTI
Manisa Valisi Hakan Güvençer de, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti bütünüyle suç şebekesinin bir caniler topluluğunun hedefi haline getirilmiş ama burnu sürtülerek bu aziz milletin karşısında diz kırmıştır. Kastedilen doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumları olduğu kadar milletin kendisidir. Sadece canımıza kastedilmedi. Bizler aziz vatan için gerektiğinde canımızı seve seve feda ederiz. Ancak canımızdan daha kıymetli değerlerimize kast edilmiştir. Bu milletin ırzına, namusuna, ahlakına, iradesine kast edildiğinde işte bu millet böyle cevap vermiştir. Bu gücü aşabilecek dünyada herhangi bir güç görmüyorum. Hiç kuşkunuz olmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu badireyi atlattığı şu aşamada tüm kurumlarıyla milletinden destek alarak, milletinin yolunu açmak ona hizmet sunmak üzere dimdik ayaktadır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim