Yöre kültürünü ve halkını yakından tanıma fırsatı bulan gençler ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürü İl Müdürü Dr. Savaş Duman ile birlikte üzüm bağlarını da gezerek Manisa'nın dünyaca ünlü sultaniye üzümünün kesimini yerinde görerek bağ bozumu yaptı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği "Şehirler ve Kültürler" projesi devam ediyor. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Siirt ve Sinop'tan gelen 80 genç ilk olarak şehrin merkezinde bulunan tarihi yerleri rehberler eşliğinde gezdi. Geçler ardından Gençlik Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ile birlikte Gediz Ovası'nda bulunan üzüm bağlarını gezdi. Gençlere üzüm kesiminin nasıl olduğu ve dünyaca ünlü sultaniye üzümü anlatıldı. Üzüm bağlarında gezen geçler bağda çalışan işçilere de yardım ederek üzüm kesti. 4 gün sürecek proje kapsamında gençler Manisa'nın ilçelerini de ziyaret edecek.
Hayata geçirilen proje ile gençlerin Türkiye'nin doğal güzelliklerini görmeleri, tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, medeniyeti, şehirleri ve kültürü tanımaları için başlatılmış olan projede, gençlerin kendini rahat ifade edebilmeleri, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

"ÜZÜM MANİSA'NIN GEÇİM KAYNAĞI"
Gençlere bir araya gelerek sohbet eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında bugün Siirt ve Sinoplu kardeşlerimizle birlikteyiz. Sizlere bugün farklı bir etkinlik yapalım istedik. Tam zamanı ve tarihiyle de denk gelmesi münasebetiyle bir üzüm kesimine dahil oldunuz ve gördünüz. Üzüm Manisa'nın geçim kaynağı aynı zamanda da zeytinimiz ve zeytinyağımız da Manisa'mız için çok önemli bir üründür. Buranın çiftçisinin geçim kaynağı üzümdür. Gediz Ovası üzüm bağlarımızla meşhur. Ayrıca dünyaca ünlü çekirdeksiz sultaniye üzümü yurt dışına ihracatı yapılıyor. Üzümlerimiz çok kaliteli bir o kadar da meşakkatli. Çok mutlu bir tablo var şuan burada. Sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Biz biriz beraberiz. Allah bu bayrağı indirmesin bu ezanı dindirmesin inşallah. Bu ülke bizim. Ülkenin kıymetini bilecek olanlarda sizlersiniz" diye konuştu.
Manisa'yı gezen gençler şehrin tarihi yerlerinin yanı sıra üzüm bağlarını da gezdikleri için mutluluklarını dile getirdi. Yeni arkadaşlıklar kuran gençler ayrıca projenin gençler için çok faydalı olduğunu belirterek Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim