EĞİTİM SEN Manisa Şube Başkanı Metin Demirel'in açığa alınması ardından CHP Manisa İl Yöneticisi Bektaş Kılınç, Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban ve Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç sendikayı ziyaret etti.
Ziyarette ilk sözü alan CHP Manisa İl Yöneticisi Bektaş Kılınç oldu. Kılınç, "Siyasi iktidar tüm muhalif sesleri susturmaya çalışıyor. Baskı ve korkularla sindirilmeye çalışılan bir süreçteyiz. Biz de artık hangi mağdurun yanında olacağımızı şaşırdık. KHK'larla ve FETÖ örgütü bahanesiyle toplumun korkutulması ve baskı rejiminin meşrulaştırılmasını görüyoruz. Biz darbeyle, tek adamlıkla mücadele ediyoruz. Bu süreç içerisinde sadece FETÖ değil, toplumun dinamik kesimlerinin en öndeki temsilcileri de görevden alınıyor. Manisa'da bunu en acı şekilde Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı'nın görevden alınmasıyla yaşıyoruz. Eğitim Sen, KESK'in içerisindeki en canlı örgütlerden bir tanesi. Böyle güçlü örgütler de hükümet tarafından el çektirilmeye çalışılıyor." dedi.
Görevden uzaklaştırılan Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, "Sendikamın aldığı eylem kararına uyduğum için açığa alındım. Gerekli yasal yollara başvurduk. Ben 29 senedir memurum. Ben öğretmenliğimde bir tek sarı zarf almadım, soruşturma geçirmedim, ceza da almadım. Eğitim Sen yöneticisi olarak sendikamın aldığı kararların hepsine uydum. Genel Merkezin aldığı karara sendika yöneticileri katılır ve kimse neden katıldın diye sorgulayamaz. Biz baskılardan korkmuyoruz. Bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum." diye konuştu.

TUTUKLAMA KARARINI ‘BASKI' OLARAK YORUMLADILAR

Açıklamanın ardından CHP Manisa İl Yöneticisi Bektaş Kılınç ve Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kendilerine yöneltilen, ‘Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanması hakkına ne düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine CHP İl Yöneticisi Kılınç kararı hukuksuz bulduğunu ifade etti.
Bektaş Kılınç, "Biz olayları tek tek değerlendiremez duruma geldik. Milli iradeyi sadece AK Parti'nin iradesi olarak algılıyorlar. Onun dışındaki tüm iradelerin kabul edilmeyen bir noktadayız. İnsanları tek tek tartışmak yerine toptan bu baskı imparatorluğuna dur demenin, renklere kimliklere bakmadan baskılara karşı insanım diyen herkesin mağdurlara sahip çıkması gerek. Burada herkesin geleceği söz konusu. Biz burada yalnızca CHP olarak konuşmuyoruz, ülkede yaşayan tüm mazlumlar için böyle düşünüyoruz." dedi.
Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel ise, "Bir taraftan idam tartışmaları devam ediyor, bir diğer yandan binlerce kamu görevlisi ihraç ediliyor, bir diğer yandan da basın organları kapatılıyor. Bir çok basın yayın organının icazetle haber yaptığını herkes biliyor. Muhalif olan ya da doğruyu yazan bütün basın yayın organları kapatılmaya çalışıyor. Hiç kimse aykırı ses çıkarmasın istiyorlar. Seçilmiş Belediye Başkanların da sesinin kesilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Sonuçta bu insanlar seçimle gelmiş, oyla gelmiş. Yanlış yaptığında oy vermeyerek bu insanları seçmenleri cezalandırmalı." İfadelerini kullandı.
Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı, silahlı terör örgütü PKK'ya üye olmak gerekçesiyle tutuklanmıştı.
Editör: TE Bilişim