Teknik Direktör Mehmet Altıparmak sözlerinin başında fikstür ile ilgili yaptığı değerlendirme, sezonun ilk yarısındaki 9 maçı iç sahada oynayacaklarını belirterek, "Sonuçta ligde bütün takımlarla oynayacağız ama ilk maçımızı Elazığspor ile evimizde oynayacak olmamızı avantaj olarak görüyorum. Yeni sezon Türk futboluna hayırlı olsun." dedi.
Yeni sezon hazırlıklarına seçmelerle başladıklarını belirten Altıparmak, " Seçmelerde işimize yarayacak yerli yada yabancı oyuncuları kamp kadromuza dahi etmek ilk amacımızdı. Seçmelerden iki oyuncuyu beğenerek kamp kadrosunda dahil ettik. Şampiyon olan kadrodan oyuncularımız, yeni transferlerimiz ve altyapıdan oyuncularımız ile kampımıza başladık. İlk kampımızda ağırlıklı olarak fizik kondisyon üzerine çalışmalarımız gerçekleştiriyoruz. İkinci etap kampımızda da teknik taktik ve oyun düzeni üzerine olacak. Oynayacağımız maçlarla da sezona hazırlanacağız." diye konuştu.
"FUTBOLCULARIMIZIN İSTEK VE ARZUSUNDAN MEMNUNUM"
Kampta geride kalan zaman zarfında kendisini en çok memnun eden konunun futbolcularımızın istek ve arzusu olduğunu ifade eden Altıparmak, "Bazı futbolcularımızın iki aylık boş dönemde çalışmış olması, bazılarının da hiçbir şey yapmamış olması, çalışanların ve çalışmayanların arasında farkı göstermiş oluyor. Bu kampta hazır gelen oyuncular kondisyon açısından biraz etkilenirken, arayı boş geçiren futbolcularımız çok zorlandılar. Biz de mümkün olduğunca yüklemelerimizi yaparken sakatlanmaları da önlemek adına antrenman programlarımızı belirledik. Ağır bir tempoda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada denemeye gelen oyuncuları da gözlemliyoruz. İstek ve arzumuzu arttırarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Yeni bir takımız ve yeni bir sisteme alışmamız gerekiyor. Futbolcularımızın yeni sisteme adaptasyonlarını sağlamak adına var gücümüzle çalışacağız." dedi.
"HEDEFİMİZ 4-5 TRANSFER DAHA GERÇEKLEŞTİRMEK"
Altıparmak transfer çalışmalarına yönelik ise şunları söyledi: "Sezon öncesi transfer çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Takım olarak bu yöndeki eksikliklerimizi tamamlayacağız. Önceliğimiz İsmail'in dışında da kaleye bir isim olacak. İsmail'in dışında iki iyi genç kalecimiz var ama kalemizi daha da sağlamlaştırmak istiyoruz. Sağ bekimiz Göksu ve sol bekimiz Berk'in alternatifleri yok. Bu bölgelerede takviye yapacağız. İyi bir orta sahamız var. Orta sahada çok koşan bir mücadele eden bir takım olacağız. Orta sahada hem playmaker olacak hem de takımı yönlendirebilecek bir oyuncu planlıyoruz. Santrafor oyuncularımız iyi ama orada da rekabeti arttırmamız gerekiyor. Yani ileri uçta top tutacak top sağlayacak bir santrafor istiyoruz. İlk hedefimiz 4-5 transfer daha gerçekleştirmek. Hazırlık maçlarında da eksiklik görürsek transferi tekrar düşünebiliriz."
"FUTBOLCULARIMIZIN İSTEĞİ, ARZUSU VE ÖZVERİSİ BİZİM EN BÜYÜK ARTIMIZ"
Sözlerinin devamında şampiyon olan takımların, şampiyonluklarındaki en büyük etkinin paradan daha çok arkadaşlık, birlik ve beraberlik olduğun vurgulayan Altıparmak, "Başarı da bu şekilde geliyor. Bizim geçen sezon şampiyon olan takımımızın müthiş bir arkadaşlığı var. Bu bizim için çok büyük bir avantajdı. Bu futbolcularımız aramıza yeni gelen isimler ile çok çabuk kaynaştılar. Yabancı futbolcularımızda çok çabuk uyum sağladılar. Futbolcularımızın istek ve arzusu da bu arkadaşlıktan, birlik ve beraberlikten kaynaklanıyor. Bunu çok iyi oturttuk. Futbolcularımızın isteği, arzusu ve özverisi bizim en büyük artımız." dedi.
"BİZİM İÇİN HAZIRLIK MAÇLARINDA SKOR ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL"
Türkiye'de veya dünyada bütün takımların hazırlık süreçlerinde oynadıkları maçlarda skorun ön planda olmadığını ifade eden Altıparmak, "Hazırlık maçlarına göre takımları kötüleyenler ya futbolu bilmeyen ya da art niyetli insanlardır. 10 günlük bir çalışma süresi zarfında bir takımdan mucize beklemek yanlıştır. Biz söylemlerimizin arkasındayız. Ama bunu bir günde yapma gibi bir durum söz konusu olamaz. Etimesgut maçının ilk yarısında oynayan oyuncular gençler ve denenmeye gelenler. Bizim için skor çok önemli değil. Biz hazırlık maçı var diye antrenman tempomuzu düşürme niyetinde olmadık. Hazırlık maçlarında 5 attığımızda şampiyon olmayacağız, 5 yediğimizde küme de düşmeyeceğiz. Bizim için önemli olan yerleştirmeye çalıştığımız oyun stilimiz ve mantalitemiz. İnsanların ne dediğinden çok bizim ne yapabileceğimiz önemli. Maalesef Türkiye'de hazırlık maçlarına yönelik bu spekülasyonlar çok oluyor."
"TEK AMACIMIZ MANİSASPOR'U BAŞARILI KILMAK"
Altıparmak, Manisaspor'un Türkiye'de çok önemli bir imajının olduğunu aktararak, "Manisaspor dışarıdan görüntüsüyle 5 büyük takım diye tabir edilen takımlardan sonra sayacağımız 5 takım arasında yer alıyor. Türk futboluna damga vurmuş, önemli hocaların çalıştığı, önemli futbolcuların formasını giydiği bir kulüp burası. A Milli Takımın iskeletinin olduğu bir marka bir takımdır Manisaspor. Bütün Manisa'nın bunu farkına varması gerekiyor. Başkanımız ve yönetim kurulumuz kulübün iyi olması adına ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ama bu sadece onları çabasıyla olacak bir durum değil. Manisa'nın Manisaspor'a destek olması gerekiyor. Artık Manisa halkının, büyüklerin, taraftarın Manisaspor için bir çatı altında toplanması gerekiyor. Bizler Manisaspor'a hizmet için buradayız. Tek amacımız Manisaspor'u başarılı kılmak. Bunun içinde herkesin desteğini görmek istiyoruz. İnşallah takımın başarısıyla birlikte kent birlikteliğini yakalayacağımıza inanıyorum." dedi.
"TARAFTARIMIZ TAKIMINI DESTEKLEMEKTEN VAZGEÇMESİN"
Sözlerinin sonunda taraftara seslenen Altıparmak şunları söyledi: "Futbol bir temaşa oyunu. Biz bu oyunu mümkün olduğu kadar güzel oynamak için çalışıyoruz. İyi günümüz, kötü günümüz olacak. Çok iyi ya da kötü maçlarımızda olacak. Bizi buralarda sonuna kadar destekleyecek olan ve daha önceden bunu yapan bir Manisaspor taraftarı var. Takımlarını 90 dakika desteklemekten vazgeçmesinler. Bizim sahada elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan şüpheleri olmasın. Büyük güç 12. adamı her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Futbolcular, hocalar ve yönetimler gider ama her zaman var olan taraftardır."
Editör: TE Bilişim