Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek'in açıklamalarını değerlendiren CHP ve MHP il başkanları aynı yönde konuştu. Başkanlar, partilerinin ve partililerinin yargıya müdahale etmek gibi bir düşünce içerisinde olmadığını belirtti.
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlarla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Operasyonların ardından emniyet ve yargıya akıl verme yarışına girişildiğini öne süren Başsavcı Şimşek siyasilerden ve vatandaşlardan soruşturmalara zarar verecek şekilde müdahale etmemelerini istedi.
"BAŞSAVCIMIZ RAHAT OLSUN"
Konuyla ilgili Manisa'da CHP ve MHP il başkanlarıı görüşlerini açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Halil Tokul, Başsavcı Şimşek'in açıklamalarını üzerlerine almadıklarını belirterek, "Öyle bir tavrımız da yok zaten. Başsavcımız rahat olsun. Biz zaten karışmıyoruz ve her ortamda yargıdan başka kimsenin bu işe karışmamasını istiyoruz." dedi.
"PARTİMİZ DE KARŞI"
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Erkan Öztürk ise, gerek kamuoyunda, gerekse medyada bu tür konuların konuşulduğunu, ancak doğruluğunu bilmediklerini ifade ederek, "Bizim partimizin bu anlamda karışması söz konusu değil. Kesinlikle yargının siyasi olmasını istemeyen bir partiyiz. Yargının içerisinde siyasetin olmaması gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim