Yunusemre Belediyesi tarafından Laleli Mahallesi’nde bulunan pazaryerinin yanındaki yeşil alana yapılan Kentsel Dönüşüm Ofisi’yle ilgili skandallar bitmek bilmiyor. 347 metrekarelik alana inşa edilen betonarme ofisin ruhsatının prefabrik yapı olarak alındığı ortaya çıktı.
Yunusemre Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı’nın 3. oturumunda Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül tarafından meclis üyelerine verilen Kentsel Dönüşüm Ofisi Yapı Ruhsatı gündeme bomba gibi düştü.

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL!
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin “Biz, ileriye yönelik, Manisa’nın 50 yıl sonrasını düşünerek, betonarme bir yapı yaptık. Kıt akıllılar bunu anlamıyor” sözleri hafızalarımızdaki yerini korurken, inşa edilen betonarme Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin yapı ruhsatının prefabrik olarak hazırlanması, ruhsatı ve yapılan işi bir kez daha sorgulattı.
Yeşil alandaki tapusuz arsayı kendi malı gibi kullanan Yunusemre Belediyesi, kendi bünyesinde hazırladığı o ruhsatta; yapının taşıyıcı sisteme prefabrik, duvar dolgu maddesi cinsine hafif panel, döşemesine ise hazır yapı elemanı yazdı.
Betonarme yapı inşa etmek için kullandığı taş, tuğla, çimento, demir gibi yapı malzemelerine ise ruhsatta yer verilmedi.

RUHSATI DÜZENLEYEN DE, ONAYLAYAN DA CAN MERCÜL!
Ruhsatta düzenleyen ve onaylayan teknik eleman kısmında meclis üyesi kontenjanından Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı olan Can Mercül’ün isminin yazması hukuksuzluklara bir yenisi daha ekledi.
Ruhsatta, “Başlama tarihinde inşaatı mahallinde kontrol eden teknik görevliler” maddesinin boş bırakılması ve hiçbir isim yazmaması dikkat çekerken, ruhsatın 114. maddesinde, ruhsatı düzenleyen teknik elemanın ismi olarak Belediye başkan Yardımcısı Can Mercül’ün ismi yer aldı. Yine aynı şekilde ruhsata onay veren kişi de Can Mercül olarak ruhsat kaydına girdi.
Yasalara göre ruhsatı hazırlayan kişinin belediyenin teknik personeli ve onaylayan mevkiinin de İmar ve Şehircilik Müdürü olması gerekirken, betonarme Kentsel Dönüşüm Ofisi binasının ruhsatında her iki alana da Yunusemre Belediye Başkanı Can Mercül’ün imza attığı görüldü.

OFİS ŞU ANKİ HALİYLE YASALARA AYKIRI
Öte yandan ruhsatın prefabrik olarak alındığı betonarme Kentsel Dönüşüm Ofisi, şu anki yapısıyla yasalara tamamen aykırı.
Yapı Ruhsatı’nda Kentsel Dönüşüm Ofisi binasının tapusuz alana yapıldığı da görülüyor.
Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne göre hem betonarme yapıya geçici ruhsat verilemiyor hem de tapusuz alana büfe, tuvalet, kamelya ya da geçici prefabrik yapının dışında herhangi bir yapı için ruhsat düzenlenemiyor.
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül tarafından verilen yapı ruhsatında yapılan usulsüzlük ve kanunsuzluklarla ilgili yetkililerden açıklama bekleniyor.
Özel Haber: Berfin ADICAN

Editör: TE Bilişim