Heyecanla beklenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi hayal kırıklığı yarattı. “İki takım önce kaybetmeyelim” anlayışı stada koşan 51 bin 663 futbol seyircisine tatsız tuzsuz futbol yemeği yedirdiler. Futbol federasyonunun tahkim kurulunun son dakika da Ali Koç’un cezasını kaldırıp maça gelmesini sağlaması Galatasaray camiasını tedirgin ederken çok şükür derbi Cüneyt Çakır’a rağmen olaysız geçti. Yanlış görmediysem bu maçı Galatasaray kongre üyesi Valimiz Ahmet Deniz’de Arena’da seyretti.

Cumartesi günü Galatarasay formamı giydim. Söğütaltı kahvesine gittim. Şimdi ismi fenomen büfe olan benim yıllarca gazete bayiliği yaptığım iş yerimdeki işletmeci Ali kardeşle sohbet ederken bir traktör durdu dükkanın önünde. Kavun satıyor. Aklım fikrim akşam oynanacak maçta. Kavunların şurup gibi olduğunu söyledi. Ali kardeş Ben de maç öncesi şurup gibi kavundan alayım derken Hasan Çoksöyler’in sesini duydum. Veziroğlu’ndan kavun satan çiftçi Faruk Öz’e “Haftaya cumaya 20 kavun getir iyi olsun dostlarıma dağıtacağım.” Diyordu. Ben 25 olsun derken kavun satıcısı “Beni tanımadın mı” dedi. Tanımadığımı belirtince “Sen İzcilerin dünürü değil misin?” diye sordu “evet” deyince “Senin düğününe de geldim” dedi. Ee yıllar geçiyor. Kavun satan Veziroğlu Köyü’nden Faruk Öz’le birlikte fotoğraf çektirdik. Galatasaraylı formamla birlikte. Sonra kavunu kesince gerçekten kavunun tadı şurup gibiydi.

Bu sırada Söğütaltı kahvesinde Beşiktaşlı Avukat Mustafa Karakaş ile karşılaştım. “Fener’i yeneceğimizi düşünüp formanı giymişsin” dedi. Ben de “Fener’i yeneceğimizi düşünüyorum. Ama Galatasaray formamı giydim.” Dedim.  Zaman geçiriyorum. Ama Zülfikar Gürcan ve kankası Rizeli Rıdvan Uysal’da orada. Rıdvan Uysal dedi ki “Bülent Arınç bey Şehzadeler Belediyesi’nin organize ettiği kitap fuarına katılacak” Küçük Erbakan” isimli kitabının imza töreninde bulunacak” dedi. Müteahhit Aydın Benlişen geldi. Çaylar söylendi. Kendisine takıldım. “Aydın çay günleri ne zaman bitecek Deniz Restoranın yolunu unutturdun” dedim. Aydın tereciye tere satar gibi “susma hakkımı kullanıyorum.” Dedi. İnşallah aydınlık günler yakında öyle değil mi büyük başkan Cengiz Ergün... Sögütaltı kahvesinde akşamı getirdik. Evde televizyon başına geçip yılın derbisini seyrediyorum. Oğlum Gökhan “Çok kötüyüz” diyordu. Fenerbahçe maçın başında iki gol kaçırdı. Bir de oyunun bitiminde Galatasaray ne yaptı. Hiç anca hiçbir şey değil. Fenerbahçe’de Emre takımı yönetiyor. 39 yaşında hırsıyla bir o kadar yıl daha futbol oynar. Diğer futbolcular kendisini örnek alsınlar. Galatasaray’ın bu hallere düşmesinin sorumlusu Fatih Terim’dir. Takımın başında olmayan bir Teknik Direktör imajını sürdürmeye devam ediyor. Ceza almak yerine takımın başında ol Fatih Terim. Bu takım başka türlü düzelmez.