Sabah Gazetesi’nin ülkemizde en çok gezen köşe yazarı. Yavuz Donat Perşembe akşamı Manisa’ya geldi. Dostum Donat’ı Adnan Menderes Hava Alanı’ndan oğlum Gökhan ile birlikte aldık. Aslında Yavuz Donat Manisa’ya dün görevine başlayan Vali Ahmet Deniz’i ziyaret ederek başlamak istiyordu.

Evdeki hesap çarşıya uymayınca Yavuz Donat üstad Manisa hedefleri içine girdiğinde Hayrullah Solmaz’ı aradı. “Olmazsa olmaz Hayrullah Solmaz çorban var mı?” dedi.  Solmaz, “Üstadın bekliyorum” deyince Hayrullah Solmaz’ın oğlu Mehmet Solmaz ‘ın işlettiği Bıyık’a gittik. Hayrullah Solmaz, Yavuz Donat’ı kapıda karşıladı.

Akşam yemeğini birlikte yedik. Bir kaç kavurma yapmış, oğlum Gökhan ve ben çok beğendik. Çok gezmekten Yavuz Donat biraz üşütmüş. Hayrullah Solmaz’la tavla oynadı, kazandı. Salep içmek için Ayn-ı Ali’ye gittik. Orada Manisa siyasetinin duayeni Sümer Oral’la konuştu Yavuz Donat. Sonra Öcal Uluç ve Necati Çetinkaya ile bu arada fazla kalmadık. Kendisini Anemon Otel’e bıraktık.

Cuma günü kahvaltıyı Ertan Korkmaz, Ahmet Erken, oğlum Gökhan ile birlikte yaptık. Ahmet Erken iş dünyasındaki durumu anlattı. Bu sırada Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler kahve içmeye çağırdı. Yavuz Donat, “Cengiz’de Ömer’de dostumuz, iyi insanlar, kahve içip döneceğim” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Yavuz Donat üstadı asansörde karşıladı. Bilal Demir de geldi. Kahvelerimizi içtik. Havadan sudan bahsettik ve Yavuz Donat’ı Ankara’ya uğurladık. Dün kendisini aradığımda Diyarbakır’daymış. Manisa izlenimleri için teşekkür ettik. Köşeme de Donat’ın “Gurur Tüneli” yazısını aktarıyorum.