Türk futbolunun iki ünlü ismi Sergen Yalçın ve Rıza Çalımbay Beşiktaş forması ile oynadığı maçlarda Kara Kartalın kıymetlileriydi. Rıza Çalımbay da Sergen Yalçın da Beşiktaş Kulübünün albümünde değerleri yüksek futbolcularıydı. Pazartesi akşamı İstanbul’da Sergen Yalçın Beşiktaş’ın başında Teknik Direktör, Rıza Çalımbay da Sivasspor’un Teknik Direktörü olarak karşı karşıya geldiler. 90 dakikalık mücadeleyi Sergen Yalçın’ın başında olduğu Beşiktaş 3-0 kazandı. Kazandı da böyle net bir galibiyette bile maçın hakemi Arda Kardeşler’in Beşiktaş’ın ilk golü öncesi pozisyondaki durum ve devre arasında bu gol öncesinde topun taç çizgisinden ortalanırken ki durumu ile ilgili kendisine itiraz eden Hakan Arslan’a önce sarı ve sonra kırmızı kart göstermesi Beşiktaş’a İstanbul’da 3-0 yenilen Sivasspor futbolcularını çileden çıkardı ve sahada verdikleri emeklerin hakem tarafından gasp edildiğini iddia ettiler. Bu topla Türk futbolu nereye kadar devam edecek?

SERGEN YALÇIN’IN BAŞARISI

Sergen Yalçın taraftarın talebi ile Beşiktaş yönetimi tarafından takımın başına getirilmiş bir teknik adam. Bu sezon üç büyüklerdeki ekonomik kriz göz önünde bulundurularak Beşiktaş da kulübün bütçesine göre transfer politikası ile takımı oluşturdu. Başta sallandı. Alınan sonuçlar Beşiktaş camiasında hayal kırıklığı yaratırken Sergen Yalçın sorgulanacak duruma geldi. Her kafadan bir ses çıktığı anda Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi Sergen Yalçın’a sahip çıktı. Fenerbahçe ile oynayacağı maç öncesi Fener’in kazanıp Sergen Yalçın’ın ipinin çekileceği söylentileri ile spor kamuoyu çalkalanırken Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı Fener’i yenince Beşiktaş camiasında Sergen Yalçın’ın yıldızı parlayarak takımın başında kalmasını sağladı. Sonra Sergen Yalçın’a ve Beşiktaş’a Allah yürü ya kulum dedi. Arka arkaya maçları kazanan ve kendine gelen Beşiktaş Sivasspor maçını kazanınca Süper Lig’in puan cetvelinde lider Galatasaray’ın ardından ikinci sıraya oturdu (Fenerbahçe’nin bay takım olduğunu da unutmayalım) üçüncü sırada Fenerbahçe, büyük çıkış yapan Gaziantep Kulübü dördüncü sıraya yerleşti.

Beşiktaş nereden nereye geldi dememin nedenini puan cetveli gösteriyor. Öyle oldu böyle oldu. Ne oldu ise oldu. Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı Süper Lig’in zirvesinde yerini aldı. Fenerbahçe ve Galatasaray’a “Ben dimdik ayaktayım” diyerek şampiyonluk yarışında ben de varım, kambersiz düğün olmaz dedirtti.

SİVAS MAÇI NASIL KAYBETTİ?

Avrupa macerası Sivas’a bir süre ligi unutturmuştu. Aldığı sonuçlar iyi değildi. Ama Sivas camiası kendi öz evladı Rıza Çalımbay’ın takımı toparlayacağı inancını hiçbir zaman kaybetmedi. Hakem hataları talihsiz sonuçlar sonrası Sivas geçen hafta evinde galip geldi. Moral buldu. İstanbul’da Beşiktaş karşısına bu havada çıktı. Nasıl çıkarsa çıksın maç öncesi bu maçı Beşiktaş’ın kazanacağı tahmini çok yüksekti. Hakem Arda Kardeşler’in düdüğü ile başlayan Beşiktaş-Sivas maçında konuk takım 3. dakikada inanılmaz bir gol kaçırdı. Abuobakar’ın olmadığı mevkide Güven 19. dakikada Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi. Sivaslı futbolcular golden önceki pozisyonda ortanın dışarıdan yapıldığı yönünde ısrar ettiler. VAR uzun inceleme sonrası ortanın çizgi dışından yapılmadığı kararı verince Beşiktaş’ın Güven ile attığı gol geçerli oldu. Sivas 32. dakikada Yatabare ile mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremeyince devre böyle biterken soyunma odalarına Sivas böyle gitmedi. Hakan Aslan hala Güven’in attığı golün öncesini maçın hakemi Arda Kardeşler ile tartışınca önce sarı ardından kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Sivas’ın bu maçı lehine çevirme şansı böylece bana göre yok oldu. Sivasspor maçı devre arasında kaybetti. Beşiktaş bu yarıda Larin ve Oğuzhan ile 2 gol daha atarak gecenin net galibiyetini elde ederek Süper Lig’in puan cetvelinde ikinci sıraya oturdu. Sivas bu saatten sonra ne mazereti üretse boş, atı alan Üsküdar’ı geçer derler bu. Beşiktaş Sergen Yalçın ile yükselişini bu maçta da göstermiş oldu. Süper Lig’in zirvesinde bunlar olurken alt taraf da yangın yerine döndü. Malatya ve Denizli evlerinde Erzurum ve Ankaragücü’ne aynı skorlarla 2-1 yenilince hem kendilerini yaktılar. Düşecek diye bakılan Erzurum ve Ankaragücü’ne ligde kalma umut kapısını gösterdiler. Bu sezon 4 takım düşecek. Ligde kalma mücadelesi veren takımların işi çok zor. Allah kolaylık versin.

CENGİZ ERGÜN’Ü MANİSA SEVİYOR

3 dönem Manisa’da belediye başkanlığını başarı ile yürüten 17 ilçenin gönüllerini fetheden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü “Bugün seçim olsa mevcut başkana oy verir misiniz?” sorusuna Manisalılar yüzde 54,6 oranında tekrar başkanlık koltuğuna oturtuyor. Bu ne büyük sevgi yarabbi. Bendeniz bu tabloyu biliyorum ama bilmeyenlere Avrasya Araştırma Firmasının anket sonuçları kapak olsun. Efendim ilk seçimlerde de başkanlık koltuğuna oturacak ismin Cengiz Ergün olacağını rahmetli Zeki Ayaydın, Fikret Taşçı ve bendeniz biliyordu. İlk seçimde aday çalışmalarında Cengiz Ergün gece gündüz çalışarak hedefine ulaşma azmi gecenin geç saatlerinde benim dağıtım şirketinin bürosunda bir araya gelerek durum değerlendirmesinde görülüyordu. Alparslan Ustamehmetoğlu ile gecenin ilerleyen saatlerinde simit, peynir ve çay molalarında Cengiz Ergün kardeşime “İyi gidiyorsun, milletin sandıktaki oyu sonucu belirler” diyordum. Alparslan Ustamehmetoğlu şahit seçmenin sandığa oy kullanmasına 24 saat kala “Bir buçuk puan farkla öndesin” demişimdir. Seçim sonuçları geldiğinde heyecan dorukta iken Cengiz Ergün’ün açılan sandıklarda benim tahminim oranında önde olduğu görülüyordu. 8 Eylül karşısındaki büroda seçim sonuçlarını Milletvekili Erkan Akçay ve ekibi ile değerlendirirken bürosuna gittim. Cengiz Ergün’e “Başkanlığın hayırlı olsun” dedim. Bana “Daha açılmayan çok sandık var” deyince kendisini kenara çekerek “Ben kesin sonuçları devlet kaynaklarından aldım sayılmayan 50 sandık sonucu değiştirmiyor. Balkona çık, halkı selamla” dedim. Cengiz Ergün garanticidir. “Yanlış yapmayalım” deyince dayanamadım “Sonuçlar belli. Emniyet Müdürü Adem Aydemir’den aldım” deyince rahatlayan Cengiz Ergün 8 Eylül Meydanında toplanan kalabalığa kısa bir konuşma yapmıştı. Sonuç benim verdiğim oranda tecelli etti. Kadir Gecesinde doğan Cengiz Ergün Manisa Belediye Başkanı oldu. 3 dönemdir Manisa’yı yönetiyor. 2023’te Cumhur İttifakının adayı olduğunda seçimi kazanacak tek isim yine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’dür 2021 yılına girerken yazın bir kenara.