Pazartesi öğleden sonra Fenerbahçe’yi yenmenin mutluluğu ile Söğütaltı kahvesine gittim. Çapala Mehmet oradaydı. Pazar günü CHP İl Kongresi vardı.

Mevcut İl Başkanı Semih Balaban 638 oydan 340’ını alarak CHP Grup Başkanvekili ve Milletvekili Özgün Özel’in bir kısım genel merkez yöneticilerin desteklediği Gülşah Durbay’ı yenerek 51 oy farkla tekrar CHP Manisa İl Başkanlığını kazanmıştı.

Çapala Mehmet’e “Zafer kazanan İl Başkanı Semih Balaban nerede?” diye sordum. CHP Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Çapala Mehmet Ardıç “CHP il binasında” deyince birlikte CHP il binasına gittik. Zafer kazanan Semih Balaban telefonla tebrikleri kabul ediyordu. Beni Çapala Mehmet’le görünce “Baba dostu hoş geldin” dedi.

Yanımda gazetem Olay’ı da ortaya koydum. “Tecrübe kazandı” başlıklı CHP Kongresi haberini okumaya başladı. Bana “Harika başlık ve harika analiz. Olay çalışanlarına teşekkürler” dedi.

Semih Balaban 2 ayı geçkin süre içinde gece demedi gündüz demedi Manisa’nın 17 ilçesini dolaştı. 80 ilin gözü CHP’de Manisa İl Kongresindeydi. Kimin kazanacağı merak ediliyordu. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in desteklediği aday Gülşah Durbay’dı.

Özgür Özel, Bekir Başevirgen, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, eski il başkanları Cahit Kaplan, Halil Tokul, Vehbi Köse, Semih Balaban’ın tekrar il başkanı seçilmemesi için kolları sıvamış Gülşah Durbay’ın yanında yer alıyor olması, seçimin tansiyonunu yükseltti.

Çünkü Semih Balaban parti içinde büyük ağırlığı olan bir ekibe karşı tek başına mücadele ediyordu. Neden büyük bir ağılığa karşı diyorum? Çünkü Balaban’ın karşısında nereden bakarsanız bakın, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa’nın milletvekilleri ve CHP’li belediye başkanları vardı. Ve Özgür Özel, parti içindeki gücünü kullanmaktan çekinmemiş, destek verdiği Gülşah Durbay için tüm şartları zorlamıştı.

Pazar günü Millet Çarsısında yapılan CHP İl Kongresini gazetemiz adına Burhan Akdemir takip etti. Kendisine kongrenin havasını sordum. “Başkan çok kalabalık ve kulislerin yüksek seviyede yapıldığı bir kongreydi” dedi.

Çapala Mehmet’ten de aynı değerlendirmeleri CHP İl Başkanlığını kazanan Semih Balaban’ı tebriye giderken dinliyordum.

Semih Balaban’ı İl Başkanlığını tekrar kazandığı için tebrik ettim. Balaban’ın telefonları susmuyordu. CHP’nin 80 ilinden kendisini kutlamak için arayanlara teşekkürlerini sunuyordu. Kendisini dinledim. Kongre yorgunluğuna rağmen seçimi kazanmanın mutluluğu, CHP İl Başkanı Semih Balaban’ın gözlerinden okunuyordu.

Semih Balaban “Ekibimle büyük bir mücadele sonrası seçimi kazandık. Beni destekleyen ve desteklemeyen CHP delegesine teşekkür ediyorum. Manisa CHP olarak örnek bir kongreyi geride bıraktık. Şimdi çalışma zamanı” dedi.

Pek Semih Balaban, CHP İl Kongresini kazanırken hangi ilçeler Balaban’ın yanındaydı? Semih Balaban’a seçimi kazanmasında Merkez Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri ile Saruhanlı il delegeleri full destek verdi.

 Bunların yanı sıra Kula, Alaşehir delegelerinin büyük kısmı, Turgutlu, Salihli ve Akhisar’ın da bir kısmı kongrede Semih Balaban’a oy verdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in adayına banko oy vermesi beklenen Turgutlu, Salihli ve Akhisar büyük fireler verdi. Bir nevi Semih Balaban, rakibinin banko gördüğü üç ilçenin delegelerini bölüp parçalayarak CHP İl Başkanlığını 51 oy farkla kazandı. Bu seçimin sonucunu önceden tahmin eden Çapala Mehmet Cumartesi akşamı “Semih 50-60 oyla kazanır “ demişti.

Çapala Mehmet’in tahmini Pazar günü sandıktan da çıktı. Fark 51 oydu. CHP İl Başkanlığını kazanan Semih Balaban’ın yönetim listesinde siyasete yeni giren isimlere de vardı. İşadamı Erdinç Yumrukaya’nın iş ortağı İsmail Çalışkan, Diş Doktoru Yusuf Köseli, İş adamı Ümit Karabaş ile birlikte yeni isimler yer aldı. CHP İl Başkanı Semih Balaban’ın yönetim listesi şöyle: Hamza Akiş, Sunay Akman, Alkım Alkan, Sultan Ardeç, Mehmet Emin Bumin, İsmail Çalışkan, Ali Çetin, Fatih Çetin, Ahmet Demirci, Mehmet Efe, Reşat Oğuz Ege, Fadime Ezel, Hüseyin Güzeldere, Ufuk İlginli, Mustafa İnanç, Sabri İsel, Zerrin İşnel, Ümit Karabaş, İbrahim Kızmaz, Bektaş Kılınç, Bulut Kopal, Yusuf Köseli, Osman Kurbanoğlu, Ali Kuyumcu, Mustafa Malkoç, Zerrin Mastan, Kanber Ogur, Habip Öner, Yiğitcan Özcan, Hüseyin Sarıyıldız, Murat Şentürk, Alkan Tavlı, Erol Tekin, Heval Turan, Engin Uzun, Tacim Ülger.

Genel Merkez Kurultay delegeleri ise şu isimlerden oluşuyor: Çetin Akın, Yalçın Arcak, Ali Arslan, Musa Semih Balaban, Zeki Bilgin, Serpil Cebeci, İbrahim Doğan, Nihat Ergin, Hakan Gürtunca, Gülgün Hasçelik, Haldun Işık, Osman Kasırga, Melih Kuru, Hasan Levent, Ahmet Öküzcüoğlu, Hasan Ören, Ramazan Paydaş, Gülay Sönmez, Eşref Şahan, Alkan Tavlı

Kısaca bu kongrede CHP delegelerinin verdiği mesaj iyi okunmalı. Delege bir kez daha CHP İl Başkanlığına Semih Balaban dedi. Hayırlı uğurlu olsun.