Mevlid Kandilimiz tüm İslam Alemi'ne kutlu olsun. Milletlerin birlik ve beraberliğini perçinleştiren en önemli unsur dindir. Bizim dinimizde de Mevlid Kandili'nin önemli bir yeri vardır. Tüm yurtta olduğu gibi Manisa'da da bu önemli, kıymetli geceyi yaşadık. Mevlid Kandili nedeniyle Şehzadeler Belediyesi Manolya Meydanı'nda vatandaşlara kandil simidi dağıttı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Başkan Yardımcısı Bilal Demir, İsmail Önal ve Ulus Kotluca, Meclis Üyeleri ve Manisalılar ile Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da kandil simidi dağıtımında bulundular.
PEYGAMBERİMİZ BU GECEYE ÖNEM VERİRDİ
Mevlid, doğum zamanı demektir. Peygamber efendimiz nübüvvetten sonra, her yıl, bu geceye önem verirdi. Her Peygamberin ümmeti, kendi Peygamberinin doğum gününü bayram yapmıştı. Bugün de Müslümanların bayramıdır. Neşe ve sevinç günüdür. Mevlid gecesinde, Peygamber efendimiz doğduğu için sevinenlerin günahları affedilir. Bu gece, Peygamber efendimiz aleyhisselamın doğum zamanlarında görülen halleri, mucizeleri okumak, dinlemek çok sevaptır. Kendisi de anlatırdı. Eshab-ı kiram da bir yere toplanıp, okurlar ve birbirlerine anlatırlardı. Mevlid gecesi, Kadir gecesinden sonra en kıymetli gecedir, hatta Mevlid gecesinin Kadir gecesinden de kıymetli olduğunu bildiren alimler de vardır. El-mukni, El-miyar ve Tenvir-ül-kulub kitaplarında Mevlid gecesinin, Kadir gecesinden kıymetli olduğu bildiriliyor.
DUALAR ETTİK
Mevlid gecesinde her Müslümanın yapması gerekenleri yaptık. Bu mübarek gecede kusur ve günahlarımızdan tövbe ve istiğfarda bulunduk. En azından bir tesbih "Estağfirullah" dedik. Diğer kutlu zamanlar gibi Mevlid gecesi de özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip bağışlanma dileme, kendimizi ve irademizi yenileme zamanı olduğu bilinciyle hareket ettik.
Selat-u Selam okuduk. Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'e hiç olmazsa bir tesbih salat ü selâm okuduk. Can ü gönülden, "Es-salatü ve's-selamü aleyke ya Resûlallah" dedik.
Kur'an-ı Kerim okuduk ve dinledik. Birçok kanalda gecenin anlam ve önemi anlatıldı, güzel programlar izledik. Böyle mübarek bir gecede yapacağımız ibadetlerin en önemlisi Kur'an-ı Kerim'i okumak, dinlemek ve anlamı üzerinde düşünmektir. Çünkü Kur'an-ı Kerîm Cenâb-ı Hakk'ın insanlığa son mesajıdır. O'nun iyi anlaşılması ve uygulanması halinde insanlık mutlu olacaktır.
Peygamberimizin hayatını okuduk. Efendimizin hayatını ve ahlakını okuyup iyice anlamaya çalıştık.
Allahımıza dua ettik. Allahü Teâlâ'ya tam bir huşu içinde dua ve niyazda bulunduk. Çünkü dua, rahmet kapılarının anahtarı, kulluğun ruhu ve ibadetin özüdür. Yalnızlaşan insanın sınırsız ve sonsuz kudret sahibi olan Allah'ın azameti karşısında aczini kabullenmesi, O'na sığınması ve O'na yakarması, ne isteyecekse O'ndan istemesidir. İnsanın yaratıcısına yaklaştığı en vasıtasız andır. Dua, sınırlı, sonlu ve aciz varlık olan insanın, sınırsız ve sonsuz kudret sahibi Rabbi ile kurduğu bir köprüdür, Mevlid-i Mutlak'ı imdada çağırmasıdır. Dua, kulluk esprisi içinde ve sıradan isteme anlamlarının ötesinde, Allah Teâlâ'nın Rablık ve ilahlık hakikatine en köklü bir sığınma hadisesidir.
Namaz kıldık. Mevlid Gecesi ve gündüzündeki namazları cemaatle kılmaya gayret gösterdik.
Kabir ziyaretlerinde bulunduk. Mevlid Gecesi gündüzünde mezarları, bizden dua bekleyen yakınlarımızın kabirleri ziyaret ettik. Ruhlarına Kur'an-ı Kerim okuduk.
Mevlid Gecesi ve gündüzünde fakir fukarayı, yetim ve kimsesizleri görüp gözettik, ihtiyaç içerisinde kıvranan din kardeşlerimizin yardımlarına koştuk, onlara imkanlar ölçüsünce yardımlarda bulunduk.