Değerli Manisalılar, Manisamız da bazı isimler var ki sadece ilimiz için değil ülkemiz için de atılan adımlara ortak oluyor. Bu isimlerden kimilerinin de yakın dostum olması nedeniyle gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Kim o isimler derseniz, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ı sayabilirim. 

  

Çarşamba günü Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası’nın Genel Kurulu’na sendikanın Başkan Yardımcısı Turgay Şirin ve Sendikanın Yönetim Kurulu Üyesi MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun’un öncülüğünde Manisa ev sahipliği yaptı. Ben de sendika üyeleri ile Turgutlu’da organize edilen akşam yemeğine katıldım. Daha doğrusu gündüz Hayrullah Solmaz, Bıyık’ta dostlarına saat 17.00’de bir yemek verdi. Yemeğe Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura ile birlikte gittik. Yemekte MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Güngör Çalışır, Erdinç Yumrukaya, Abdullah Taşkan, Aziz Dilşen vardı. Hayrullah Solmaz’ın Anemon Otel’den tecrübeli ustaları bizlere enfes et yemekleri sundu. Yemekleri yedikten sonra Yaşar hoca beni eve bırakacaktı. Sonra Turgutlu’ya gideceğini, çeşitli il ve ilçe belediye başkanlarına Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in akşam yemeği vereceğini söyleyerek “Beraber gidelim” dedi. Ben de Yaşar hocamla Turgutlu’ya gittim. İyi ki gitmişim. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Basın Danışmanı Cihad Taysi, MASKİ Basın Danışmanı Göksel Topcu, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in Basın Danışmanı Aylin Aşkıngil de oradaydılar. Turgutlu’da Başkan Turgay Şirin konuklarını güzel ağırladı. 

  

Ülkemiz için çalışan insanların duyduğu coşku karşısında epey etkilendiğimi belirtmek istiyorum. Ve bu toplantı vesilesi ile tanışma fırsatına eriştiğim Bartın Belediyesi ve Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası Başkanı Cemal Akın ve Sendikanın Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz başta olmak üzere diğer il ve ilçe belediye başkanları ile sendika olarak yürüttükleri faaliyetler ile ilgili sohbet etme fırsatı buldum. Değerli misafirlerimiz ile ülke gündeminin son dönemlerdeki ana maddesi durumunda yer alan taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili kanun hükmünde kararname hakkında istişarelerde bulunduk. İlimizin önde gelen isimlerinin sadece Manisamızın değil ülkemizin yaşadığı sorunlara eğilmesi, çözüm odaklı çalışmalar yürütmesi beni çok mutlu etti. 

Ayrıca, şunu da vurgulamadan geçemeyeceğim. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ün ilimize katmış olduğu değerli yatırımların da nasıl ilgiyle dillendirildiğine şahit olduğum yemekte, Çarşamba ve Perşembe günü Manisa’yı gezen ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı işleri de görme fırsatı bulan belediye başkanları memnuniyetlerini de belirttiler. Manisalı olarak bir kez daha Başkanımızla gurur duydum.