Türkiye Büyük Millet meclisinin açılışının 99. Yılıydı Salı günü. Meclis 1920 yılında açıldı. Genel kurul salonunda “Hakimiyet Milletindir” tabelası asılıydı. Yüzüncü yıla, bir yıl kaldı. Dünü unutmadan milli iradeye sahip çıkalım. Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurtta  ve Manisa’da coşku ile kutlanırken ben ve Fikret Taşcı baharı karşılama turunu gerçekleştirdik. Sabah 07.00’da Fikret Taşcı beni aldı. Kuşadası, Aydın, Muğla ve Sakar geçidinden kendimizi dağ yoluna vurduk. Benim kahvaltı kültürüm yok ama seyahatte uyumlu hareket ederim. Yıllardır tanıdığım Fikret Taşcı yemeyi içmeyi sever. Boğazına düşkündür. Orman yolunda git git bir zirveye geldik. Kahvaltı çeşitlerinin tabelası önünde durduk. Fikret Taşcı “Bak gel Gökova’yı tepeden seyredelim” dedi. Şansımıza hava açıktı. Manzara harika temiz havada kahvaltı yapıyoruz. Fikret Taşcı “Şundan da ye balı meşhurdur, sahanda yumurtadan da ye” diyor. Aslında benim kahvaltım bir bardak çay bir parça peynir ve ekmek. İçimden geçiriyorum. “Gökhan olsa kahvaltı masasında Fikret Taşcı ile yiyişlerini seyretsem” diyorum. Marmaris’e giderken Gökova’ya Azmak deresine uğramadan hiç geçmedim, yazın harika olur. Gökova cennet gibi yer. Doğa harikası. Muğla’nın yaz turizminde önemli bir noktasıdır. Akyaka ve Gökova yerli ve yabancı turistlerin gözdesidir.

23 Nisan’da da çam ormanları arasından çıktığımız seyir tepesinde Gökova sahili muhteşemdi. Güzel bir gün geçirdik. Fikret Taşcı yeni arayışlar içerisinde geçen hafta kızını evlendirdi. Dünürü de Şaban Örenay. Dostumuz olur.

Yolda yemek yememeye karar verdik. Manisa’ya geldik. Şaban Örenay’la buluştuk. Dubai’de balayına çıkan kızı Nagehan ve damadı Onur hem Fikret’i hem de Şaban’ı arıyorlardı. Okyanusta denize girmişler. Mutluydular. Fikret Taşcı, dünürü, dostum Şaban Örenay’la Organize Sanayi Bölgesi’ndeydik. “Mutfağın sanat hali” Örenay Fabrika’da yemeğimizi yedik. Sonra Fikret beni eve bıraktı. Her Salı “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisini izlerim. 23 Nisan Salı günü benim ve ailemin en mutlu günüydü. Mutluluğumuz daim olsun. Fikret Taşcı ile geçirdiğim günde çocuklar gibi şendim.

ÇOKSÖYLER’İN KAYA BARBUNLARI

Çobanisalı Hasan Çoksöyler 50 yıllık dostum, gençliğimde Çobanisa Kulübü’nde bir süre futbol oynadım. Hasan Çoksöyler hiç yanımdan ayrılmazdı. Ne zamana kadar? 1 yıl öncesi Kuşadası Davutlar Güzelçamlı’da yüzme havuzlu villa alana kadar. Ondan sonra Hasan Çoksöyler’i ara da bul. İsmail ve Nizamettin Etyemez’lerin termal oteline gidince kendisini arar görüşme fırsatı buluyordum. Hasan Çoksöyler’e her konuda kızıp bağırırım. Ama cümle alemin bildiği cömertliğine bir şey diyemem.

Hasan Çoksöyler nisan ayında kayboldu. Davutlar Güzelçamlı’ya gitmiş, gelirken eşine dostuna kaya barbunu getirmiş. Beraber yemek kısmet olmadı ama Pazartesi akşamı Çoksöyler’in kaya barbun balıklarını Aydın Benlişen ve oğlum Gökhan ile yedik. Çoksöyler Mesir Haftası sonu yani Mayıs’ın başında yine Manisa’dan kayboldu. Oksijen yüklü Güzelçamlı’ya gider. Hasan, barbunlar gerçekten kaya gibiydi. Teşekkürler.