1 yıllık aranın ardından "Kaliteli Müziğin Adresi mUSaDaKaT" köşe yazıları tekrar sizlerle buluşacak. Yüksek oranda müzik, belli oranlarda sanatın diğer alanları ile ilgili bilgileri ve yorumlarımı paylaşacağım. Keyifle okumanızı diliyorum.

LARA FABIAN & MUSTAFA CECELİ DÜETİ!
Mustafa Ceceli, başarılı müzik kariyerini bir tekli ile sürdürüyor. Türkiye ile birlikte tüm dünyada yayımlanan çalışmada Ceceli'ye dünyaca ünlü sanatçı Lara Fabian eşlik ediyor. Fabian ve Ceceli'nin birlikte seslendirdikleri şarkının adı '' Al Götür Beni''… Sözleri Sezen Aksu'ya, aranjesi Mustafa Ceceli'ye ait olan şarkıyı Fabian ve Ceceli Türkçe ve İngilizce olarak seslendirdiler.

PLAKSEVERLERE ÖZEL!
Sony Music, plakseverlerin merakla beklediği albümleri piyasaya sürmeye devam ediyor. Koleksiyonerler ve plak tutkunlarının alıp özenle saklayacağı üç albüm daha plak olarak satışa sunuldu. Türk Rock Müziğinin efsane olmaya aday gruplarından Duman'ın "Senden Daha Güzel", "Dibine Kadar", "Helal Olsun", "Sor Bana Pişman Mıyım?" gibi sevilen şarkılarının yer aldığı "Duman I" ve "Duman II" albümleri ile Türkiye'de metal müziğin tartışmasız en başarılı temsilcisi Pentagram'ın son albümü "MMXII" plak olarak müzik marketlerdeki yerini aldı. Plak tutkunları için sınırlı sayıda üretilen benzeri çalışmaların, gördüğü ilgi nedeniyle birçok yapımcı tarafından gündeme alındığını duyuyorum bu aralar sıkça…

HADİSE'NİN TAVSİYESİ!
Türkçe Popunun iddialı vokallerinden Hadise'nin ''Tavsiye''si var... Pasaj Müzik etiketi ve ablası Hülya Açıkgöz prodüktörlüğünde hazırladığı albümde 9 şarkı ve 2 remix versiyona yer veren Hadise'nin süpervizörlüğünü İskender Paydaş üstleniyor. Albümde, Alper Narman, İsra Gülümser, Onur Özdemir, Selim Siyami Sümer, Tolga Görsev, Emrah Karaduman gibi önemli isimlerin imzaları yer alıyor. "Tavsiye"nin ilk video klibi, sözü ve müziği Alper Narman ile Onur Özdemir'e, düzenlemesi İskender Paydaş'a ait "Nerdesin Aşkım" a Hülya Açıkgöz yönetmenliğinde çekildi. Bir Cem Yılmaz repliği olan "Nerdesin aşkım? Burdayım aşkım!" nakaratıyla dillere dolanan şarkıyı bu aralar her yerde duymak mümkün…

DEHA PROJE!
Deha, çok konuşulacak bir sahne konseptine imza atıyor. Funkoustic Project! 70'li yılların unutulmaz ritmleri Türkçe sözlü müzikle birleşiyor. Deha Bilimlier, yepyeni sahne projesi "Funkoustic Project" ile kulaklarımızın yıllardır aşina olduğu şarkıları "Funk" ve "Akustik" adaptasyonlarıyla yeniden canlandırıyor.
Bir süre yalnızca bu konsept ile sahne alacağını belirten sanatçı aylardır bu proje için çalışıyor. Özenli bir araştırmayla seçilen repertuarda 80'lerden 2000'lere uzanan şarkılar yer alıyor.



[email protected]