Beklenen misafirlerim Çeşme Ildır Günkent’teki yazlığıma geldi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Burhan Aydemir. Hamburg’tan Musa Özer ve Mehmet Geyik Perşembe günü konuğumdu.

Sağolsunlar her yaz beni unutmuyorlar. Mehmet Geyik ve Musa Özer Almanya’dan Türkiye’ye tatile geldiklerinde Kuşadası Davutlar’daki yazlıklarında kalıyor.

Ömer Başkan, Ahmet Songüler ve Burhan Aydemir’le Manisa’dan, Almanyalı dostlarım Mehmet Geyik ve Musa Özer’de Kuşadası’ndan kalkıp İzmir’de buluşarak birlikte gelmeleri beni çok mutlu etti.

Eşim Nermin hanımın çaylarını içtikten sonra Kale plajına gittik. Hava rüzgarlıydı. Birlikte deniz kenarında oturduk. Denize giren girdi. Ben ayaklarımı deniz suyuna değdirmekle yetindim.

Başkan Ömer Faruk Çelik ve Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile uzun uzadıya sohbet etme fırsatını yakaladım. Ömer Başkan’a “Ankara’ya gitmişsiniz” dedim. “Evet gittik. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile milletvekillerimiz Ankara’da yanımızdaydı. Çevre Bakanı ile imar planını konuştuk. Başkent’ten iyi intibalar ile döndük” dedi. 

Ömer Başkanla görüşmem de şunu anladım: Yaz, böyle sessiz sakin geçecek, Eylül’den sonra hareketlilik başlayacak. Ömer Başkan’ın balık tutma merakını da bu sohbetin arasında öğrenmiş oldum.

Meğer Başkan Ömer Çelik yoğun çalışma temposundan kurtulduğunda, dostları ile Didim’de balık tutmayı kendine hobi edinmiş.

Almanyalı dostlarım Musa Özer, Mehmet Geyik bir süre daha Kuşadası’nda tatillerine devam edecekler. Bu hafta o tarafa doğru gidebilirim. Akşam yemeğini Kale Restoran’da yedik. Hizmette kusur yoktu. Misafirlerim her şeyi beğendi. Ağam baklavası ile dondurma da içimizi serinletti. Günün nasıl geçtiğini anlamadım desem yeri var. Başkan Ömer Faruk Çelik, giderken,“ Bu balık için bir daha gelinir” dedi. Ben de “Başkanım şeref verirsiniz” dedim.