Manisa ve ülke gündemi yoğun olunca Hamburg gezimin bazı notları kaldı. Bugün devam ediyorum. Hamburg’da gezdik tozduk. Ancak Hamburg’daki Türk Basın Birliği Başkanı Erdal Altuntaş ile de beraber  Barcelona balık restoranında dostlarımla birlikte oldum.

Hamburg Türk Basın Birliği Başkanı Erdal Altuntaş kentteki Türk gazetecileri çıkan gazete ve dergiler hakkında bilgi verdi. Başkan Erdal Altuntaş aylık çıkan Post Aktüel Gazetesi’nde Hamburg Bölge Temsilcisi. Benimle buluşmaya gelirken hem gazetesinden hem de basın birliğinin dergisini getirdi. Aylık çıkan gazetenin içeriğine baktım. Gazetenin ayakta duracak reklamları aldığını gördüm. Ne yazık ki özel ilanda Manisa çok geri. Organize Sanayi Bölgesi ülkemizin gözbebeği olmasına rağmen burada faaliyet gösteren dev fabrikalar ve ihracatta çok iyi durumda olmasına rağmen ne hikmetse Manisa yerel basına özel ilan vermede cimri.

Hamburg Türk Basın Birliği ülkemizden giden gazetecilerle de ilgilendiğini çıkardıkları dergiden anlaşılıyor. Hamburg Tük Basın Birliği yönetimi beş kişiden oluşuyor. Başkan Erdal Altuntaş, Başkan Yardımısı Adil Yiğit, sayman Ertaş Akçelik, basın sözcüsü Nebahat Uzun, sekreter Süheyla Kaplan.

Hamburg Türk Basın Birliği zaman zaman Türkiye’ye de geliyor. İstanbul’u bir heyetle geçmişler. Eylül ayından sonra İzmir’e geleceklermiş. Başkan Erdal Altuntaş ile birlikte gelecek olan heyeti Manisa’ya da davet ettim. Daha önce yazmıştım. Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında duyarlı bir davranış içinde olmuşlar. Hamburg’tan topladıkları yardımcıları Soma’ya kendi elleri ile ulaştırmışlar.