Sisli puslu bir günde Mümin Özkasap Stadı’nda Kayseri karşısında tur atlayacağımız Ziraat Türkiye Kupasından elenmenin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Genç takımla gelen Kayseri karşısında maç boyunca ben diyeyim 5, siz diyesiniz 10 yüzde 100 gol pozisyonunu bozuk para gibi harcayan Manisa Futbol Kulübü’nün futbolcularına ne demeli bilemiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Manisa Futbol  Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan Başkanvekili Engin Anlı ve yöneticileri bu kadar üzmeye hiç kimsenin hakkı yoktur diyorum. Böyle tur kaybedilmez. Ligin liderine bu yakışmadı.

Manisa’da gazetemizin dünkü manşeti “Sınıra Geldik” idi. Hava gerçekten nefes almakta zorlanıldığı bir gündü. Yine kadim dostum Aydın Benlişen ile Mümin Özkasap Stadının yolunu tuttuk. Ziraat Türkiye Kupasında Manisa Futbol Kulübünün Kayseri ile oynayacağı rövanş maçı için. Maçtan önce Mevlüt Aktan, Ertan Korkmaz ve Engin Anlı ile sohbet ederken maça sayın valimiz Ahmet Deniz’in de geleceğini öğrendim. Başkan Cengiz Ergün geldi. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç da maça gelmiş Cengiz Başkan ile sohbet ediyordu. Benim Çarşamba günkü yazımın üzerine konuşuluyordu. Valimiz Ahmet Deniz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çicekli, Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım, MHP İl Başkanı Ömer Baysal, Manisa’nın duayen hakemlerinden Engin Kurt da tribünde yerini almıştı. İki takıma baktığımda Kayseri genç bir kadro ile kupaya veda için Manisa’ya gelmiş. Gelmişte ne olmuş, Manisa Futbol Kulübü’nün futbolcularına bir haller olmuş. Kupada turu farklı geçebilecek şansları cömertçe harcadılar. Başkan Cengiz Ergün çok üzüldü. Üzülmeyen yoktu. Olanlar oldu. Buna da hayır diyelim.

NİHAT AKYOL’A HAYIRLI OLSUN

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek’in danışmanı dostum Nihat Akyol, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Ahmet Ataç’a da danışman oldu. Nihat Akyol iki kurumda da görevini sürdürecek.

Nihat Akyol’u 1980 yıllarından beri tanırım. Haber bana gelince kendisini aradım. “Nihat Abi Celal Bayar Üniversitesi Rektörüne danışman olmuşsun doğru mu?” dedim. Nihat Abi de “Doğru. Çarşamba günleri üniversitedeyim gel öğle yemeği yiyelim” dedi. Kendisini tebrik ettim. Hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulundum. Nihat Akyol’a yeni görevinde başarılar dilerim.