Hafta sonu futbol maçları ile günlerimi geçiriyorum. Tam süper lige ısınmıştık ki milli maç arası geldi. Bu hafta sonu süper lige ve TFF 1. Lige ara verilecek. Bildiğiniz üzere Manisa FK TFF 2.Lig’e süper bir başlangıç yaptı. 3 maç 9 puan 13 gol. Fırtına gibi başladı sezona siyah-beyazlılar. Hafta sonu Manisa FK maçına gitmeyi düşünüyorum. Fikret Taşçı kardeşim ile birlikte zevkli ve bol gollü bir maç izlemeyi umuyorum.

Dün kafamda hafta sonu programını bu şekilde yaparken sabah erken saatte gazetelerimi almak için evden çıktım. Söğütaltı kahvesinde Aydın Besen ile karşılaştık. Bir çay içtik ayaküstü sohbet ettik. Daha sonra gazetelerimi alıp eve geldim. Değerli eşim Nermin hanımın hazırladığı kahvaltıyı yedikten sonra ulusal ve yerel gazeteleri tek tek okudum. Yerel gazetelerde Manisa TSO’nun haberi gözüme çarptı. Manisa TSO’nun MEGDEP projesi 64 proje arasında birinci olmuş. Neymiş bu MEGDEP projesi diye haberi merakla okudum. Zafer Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında 27 Şubat 2020 tarihinde ilan edilen Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na (MEGDEP) sunulan projelerin değerlendirme sonuçları açıklanmış. Açıklanan sonuçlara göre Manisa TSO’nun hazırladığı proje 83.50 puan ile TR33 bölgesi içerisinde 1’inci oluyor.

Başkan Yılmaz bu proje ile ilgili olarak; ‘Bu projeler sanayici, eğitimci iş birliği çalışmalarının arttırılması açasından ayrı bir önem arz ediyor. Biz Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman sanayicimizin yanındayız. Bu projemiz otomotiv ve savunma sanayine nitelikli eleman yetiştirilmesinde önemli bir rol oynayacak’ ifadelerini kullanıyor.

Projenin içeriğine bakacak olursak eğitimci, öğrenci ve usta eğitici aynı çatı altında buluşma imkanı sağlıyor. Ara eleman sıkıntısını çözmeye yönelik bir proje. Toplamda 20 öğrenci, 10 öğretmen Tirsan Kardan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi çatısı altında eğitimlerini tamamlayarak teknik kapasitelerini güncel teknoloji odağında geliştirecekler. Projenin bir diğer farkındalık yaratacak unsuru ise Manisa ili genelinde düzenlenecek olan otomotiv ve savunma sanayi odağındaki liseler arası düzenlenecek yarışma ile meslek liselerinin cazibesini arttırmasında fayda sağlayacak. Bu proje de Manisa TSO’nun ortakları arasında TOBB-Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim protokolü kapsamında Manisa TSO’nun hami okulu statüsünde bulunan Polinas MTAL ve Tirsan Kardan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bulunuyor. Polinas MTAL, yapılan protokol kapsamında Manisa TSO’nun uhdesine geçmişti. Geçmiş dönem Valimiz Ahmet Deniz zamanında Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Başkan Yardımcısı Sezen Şenay ve Yönetim Kurulu üyesi Akın Gezgin okulda incelemelerde bulunup eksikleri giderme noktasında harekete geçtiklerini hatırlıyorum. Bununla birlikte Başkan Mehmet Yılmaz Tirsan-Kardan yönetim kurulu başkanı Mehmet Tiryaki ile iyi diyaloglar içinde. Tirsan-Kardan OSB’nin gözde fabrikalarının başında geliyor. Otomotiv sanayi ve savunma sanayine ürettiği parçalar ile Manisa’nın gurur kaynağı oluyor ve ülkemize katma değer sağlıyor. Diyaloglar iyi, olunca, plan proje doğru yapılınca atılan adımlar sonucunda zirveye çıkılıyor. Manisa TSO, Tirsan-Kardan ve Polinas MTAL ile ortak olarak yaptığı proje bu kapsamda zirveye oturdu.  İnşallah bu proje sağlıklı bir şekilde ilerler ve sanayimizde büyük sorun olan ara eleman sıkıntısına çözüm olur.

DEVELİ OSB FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

Manisa TSO’nun bir diğer projesi ise Saruhanlı ilçesi Develi bölgesinde kurulması hedeflenen OSB. Pandemi dönemi bize gösterdi ki üretmeden yaşamamız mümkün değil. Bu yüzden üreteceğiz çalışacağız ve katma değer sağlayacağız. Bu kapsamda Manisa TSO Develi bölgesine nitelikli bir organize sanayi bölgesi kurmak istiyor. Bu projede son sürat ilerlediğini öğrendim. Fizibilite çalışmalarında sona yaklaşılmış. İnşallah Manisa’mız Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde yeni bir OSB’ye daha kavuşmuş olacak.