Asgari ücrete ilişkin ara zam tartışmaları, Temmuz ayına yaklaşırken yeniden alevlendi. Milyonlarca çalışanın gözü kulağı, asgari ücretin gelecek dönemdeki durumuna çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili net açıklamalar yaparken, CHP'den de önemli bir teklif geldi.

Bakan Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına dair, geçen yıl yapılan anlaşmayı hatırlatarak şöyle konuştu: "Geçen yılın asgari ücretini belirlerken bir yıllık olarak belirledik. İşveren sendikalarımızla görüşürken bu konuda anlaşmaya vardık, bir yıllık olacak dedik."

CHP 3 AYDA 1 ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILSIN DİYOR

CHP ise asgari ücrete her üç ayda bir enflasyon oranında zam yapılmasını teklif etti. Grup Başkanvekilleri tarafından Meclis'e sunulan bu teklif, mevcut ekonomik koşulların işçi ve emekçiler üzerindeki etkilerini gündeme getirdi.

Ekonomist Dr. Turgay Bozoğlu ise asgari ücret konusundaki tartışmalara dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Bozoğlu, "Asgari ücret şu an için bile açlık sınırının altında kaldı. Böyle bir tabloda asgari ücretin elbette gözden geçirilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bozoğlu'nun açıklamalarıyla birlikte, asgari ücret meselesi daha da önem kazandı. Toplumun geniş kesimlerini yakından ilgilendiren bu konuda alınacak kararlar, önümüzdeki dönemde ekonomik ve sosyal açıdan büyük önem taşıyacak gibi görünüyor.

Asgari ücrete Temmuz'da zam yapılacak mı? Asgari ücrete Temmuz'da zam yapılacak mı?

 

Kaynak: Haber Merkezi