Şehzadeler kenti Manisa’nın büyük heyecanla beklenen Mesir Festivali başladı. Salı günü saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaydım. Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Büyükşehir Belediye Başkanı Basın Danışmanı Cihat Taysi, Basın Yayın Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu tören öncesi son hazırlıkları gözden geçiriyordu.

Festival için Manisa’ya gelen Arnavutluk, Sırbistan ve Ukrayna gibi ülkelerin dans grupları da gösteri için Cumhuriyet Meydanı’ndaydı. Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer festivalin Manisa’ya hayırlı olmasını dileyen konuşmalarını yaptılar. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil de törene katılan protokol üyeleri arasında yerini almıştı.

Büyükşehir Belediyesi’nin web Tivi televizyon Kanalı da naklen yayın hayatına festivalin açılışını vererek başladığını, Başdanışman Cihat Taysi’den öğrendim. Hayırlı uğurlu olsun.

Büyükşehir Belediyesi’nin Fatih Sergi Salonu’nda “Dünden bugüne Manisa fotoğrafları” sergisini geziyoruz Ahmet Songüler ile birlikte. Hasan Geriter, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun ile sohbet ediyoruz. Protokol de o esnada sergiyi geziyor.

477 yıllık Mesir Macunu geleneğinin yaşatılmasının heyecanını yaşıyorum. Sabah programdan sonra saat 18.00’da Mesir kortejinin geçit töreni vardı.

Söğütaltı kahvesinde Hasan Çoksöyler ile görüştükten sonra tekrar Cumhuriyet Meydanı’na gidiyorum. Aloğlu giyim mağazasının önünde akrabam Mehmet Aloğlu, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ile sohbet ediyor. Hasan Geriter de geldi. Ben de aralarına katıldım. Manisa ile ilgili sosyal yapı üzerine sohbet ettik. Valimizin ve protokolün geçit törenine hazır olduğunu öğrenince hep birlikte törene katıldık. Ticaret Odası Başkanı Sadık Özkasap, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire de törendeydi. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımımız, Şehzadeler Belediye Başkanımız Manisa’ya gelen yabancı ülkelerin gösteri ekiplerini selamlıyor, beraberce kortejde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar böyle yürüdük. Festival coşkusunu iliklerime kadar yaşadım. Kortejin geçişinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’i gören halk, her iki belediye başkanımıza da alkışlarıyla büyük bir sevgi gösterisinde bulundu.

Mesir Festivali’nde bu yıl etkinlikler üst seviyede. Emeklerine sağlık. Bu yılki festivale, yurtdışından katılım oldukça yüksek. Hindistan bile ülkesini temsil için Manisa Mesir Festivali’ne temsilcilerini göndermiş.

Hava güzel, şifalı Mesir Macunu’nun saçılacağı Pazar günü de hava sıcaklıklarının yazdan kalma bir günü aratmayacağının haberini vereyim.

Mesir Macunu’nun şifasını bilmeyen yoktur. Kısaca her derde devadır. Hem dualı macun yiyelim hem de festival etkinliklerini izleyelim. Cumartesi gecesi Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak konserin güzel geçeceğini umuyorum. Ben katılamayacağım. Sevgili dostum, Denizlispor Başkanlığı yapan Ali İpek oğlunu evlendiriyor. Bu mutlu güne ortak olmak için Pamukkale’de olacağım. Ama Manisalılar bu konseri kaçırmasın. Bizim dönemimizin arabesk müzikte iki yıldızı olan Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen, Türk Sanat Müziği’nin yıllanmış şarap misali sesiyle Muazzez Ersoy ve onlar gibi değerli sanatçılar geceye katılacak. Festivalin ne kadar renkli ve unutulmaz anlara şahitlik edeceği şimdiden belli oluyor.