Fenerbahçe Kadıköy’de Beşiktaş’ı yenince yer yerinden oynadı. Maçı Fenerbahçe bileğinin hakkı ile yendiğini düşünürken teknik direktör Ersun Yanal 3-1 kazandıkları Beşiktaş derbisi sonrası yaptığı açıklamada “Birçok mevkisi olmayan hatta teknik direktörü olmayan Fenerbahçe galip geldi. Biz görevimizi yaptık, büyük Fenerbahçe taraftarına armağan olsun. Soru almayayım hafta içinde basın toplantısında açıklamalar yapacağım” dediği anda Erman Toroğlu’nun programını izliyordum.

Yorumcular birbirinin yüzüne bakarken Erman Toroğlu “Durumu size açıklayacağım. Maç öncesi Ersun Yanal Kaptan Emre’yi yedek soyundurmak isteyince Emre ‘Ben bu takımın kaptanıyım. Yedek soyunmam’ demiş. Ersun Yanal basın toplantısında istifa edecek, aldığım duyum bu” deyince Fenerbahçe’nin galibiyetinin lezzetini ortadan kaldırdı.

Sivas yenilgisinden sonra Başkan Ali Koç’un konuşmasına içerleyen Ersun Yanal’ın galibiyet sonrası yaptığı açıklama Erman Toroğlu’na göre Başkan Ali Koç’un kucağına bomba koymak anlamına geldiğini söyledi ve dedi ki “Bakalım hafta içinde neler olacak? Başkan Ali Koç teknik direktör Ersun Yanal’ın restini görebilecek mi? Emre yönetimden destek almadan bu hareketi yapmaz” yorumunu getirdi.

Ersun Yanal’ın basın toplantısında yanında Emre de var. Her ikisinin de yüzü allak bullak. Bir şeyler olmuş izlenimini veriyor. Sonra Başkan Ali Koç’u dinliyorum. Hayal kırıklığına uğruyorum. Derbide Beşiktaş’ı yenen Fenerbahçe takımının Kadıköy’deki başarısı Başkan Ali Koç’u tatmin etmemiş, başka olaylar anlatıyor. Fenerbahçe’nin karıştırılmak istendiğini dile getiriyor. Fenerbahçe oyun olarak Beşiktaş’tan üstün oynadığı maçı bileğinin hakkı ile yenerken maç sonrası ben büyük sevinç gösterileri seyretmeyi beklerken Fenerbahçe’nin evi ölü evi gibiydi.

Erman Toroğlu’nun güvenilir kaynaklara dayanarak iddia ettiği Ersun Yanal-kaptan Emre diyaloğu doğru çıkmazsa o zaman ne olacak? Erman Hocam Rahmi Turan’ın durumuna mı düşecek? Ersun Yanal’ın açıklamalarında neler söyleyeceği de önemli. Bir gerçek şu Ersun Yanal’ı bu maçta Abdullah Avcı kurtardı. Bu arada Beşiktaş yönetimi Başkan Ahmet Nur Çebi başkanlığında maç sonrası olağanüstü toplantı yaparak en az 3 penaltılarının verilmediğini dile getiren bir basın toplantısını da dün yapacaktı.

Anladığım kadarıyla Cüneyt Çakır ve VAR’dan şikayetçi olacaklar. Tabii her zaman olduğu gibi Galatasaray İzmir’de Göztepe’ye yine yenildi. Fatih Terim hala hikaye anlatıyor.