Başkumandan Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak üzere planladığı “Barış Pınarı” hareketi önceki gün saat 16.00’da hava bombardımanı ile başladı. Terör örgütleri PKK/YPG ve DEAŞ işgali altında kalan Fırat Nehri’nin doğusundaki mevziler tek tek vurularak imha ediliyor. Önceki gece jetlerimiz bombalarken Mehmetçik 22.30 sıralarında karadan Suriye topraklarına geçti. Suriye Milli Ordusu’nda Fırat’ın doğusuna girdi. Komando birlikleri dikkatli bir şekilde ilerlediği gelen haberler arasında. Barış Pınarı Harekatı şanlı ordumuz tarafından başarı ile sürdürülüyor.

ABD’nin aylardır oyaladığı harekat Türkiye ülkenin güvenliğini sağlamak için kendi başına yapıyor. Anlayacağınız Türkiye kendi göbeğini kendisi kesiyor. Günü birlik ve beraberliğimizi Dünyaya gösterme günüdür. Sınırlarımızı güvenli hale getirmek için mecburen yaptığımız hareketin Şanlı Ordumuzun Mehmetçiği ile tarih yazacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. “Tanrı Mehmetçiği korusun.” Kara propagandalara dikkat edelim. Mehmetçik her girdiği yerde mazlumun yanında olmuştur. Mehmetçik bugün Suriye topraklarına girmişse PKK/YPG ve DEAŞ militanlarını yok etmek için bu bölgede yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin barış içinde yaşaması için.

Günlerdir ABD’nin oynadığı siyasi oyunları izliyoruz. Yeni nesil ABD için “Nasıl dostumuz?” diyor. Yerden göğe kadar haklılar. Amerika bu. Tarih boyunca yaptıkları ortada. Lozan anlaşmasını Dünya’da kabul etmeyen tek devletin ABD’nin olduğunu, Kıbrıs harekatında da yanımızda olmadığını 1973-74 Kıbrıs Barış Harekatında o günlerde kilometre uzaklıkta eldeki imkanları ile şanlı ordumuzun gerçekleştirdiğini hatırlıyorum. Biz millet olarak sabrımız taştı mı kimse tutamaz. Ne Amerika’yı ne Avrupa’yı dinleriz. Kıbrıs barış harekatından sonrada Türkiye’ye ekonomi ambargo uygulamaları yapıldı. Ne oldu? Türkiye Devleti ile milleti ile her şeye göğüs gerdi. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım.

Tanrı Mehmetçiği korusun.