“Yaşamdan kaçmayın, yaşamak için Çeşme’ye gelin” diyor Çeşme Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Osman Köfüncü.

Güzel söz… Ben de Ramazan Bayramı’ndan beri Çeşme semalarında eşim Nermin hanımla tatil yapıyorum. Çeşme Ildır’dan hemen hemen her gün Boyalık’a geliyorum. Rahmetli Levent Gönül’ün hayata geçirdiği ‘Rooms Beach Club’te görevi devralan Mert Gönül’le her gün turizmi konuşuyoruz.

 6 yıldır faaliyette olan tesiste dinleniyorum. Konukları güler yüzü ile karşılayan Ferhat ve ekibinin iki yağız delikanlısı Umut Dursun, Çağatay Ünsal’a “Zaman zaman işler nasıl?” diye soruyorum. Bana “Bu rüzgar ne zaman bitecek” diye dert yanıyorlar.

Çeşme’nin rüzgarı meşhurdur. Deli deli eser. Ben yazlığımın bahçesinde iki gündür oturabiliyorum. Temmuz’un ilk 4 günü sıcaklık birden bire arttı. Sıcaklık, 35-40 derece arasında seyretmeye başlayınca Ramazan Bayramı’nın bereketinden sonra bir durgunluk oldu.

***

İstanbul seçiminden sonra hareketlilik bekleniyordu. Ancak  turist bir atımlık barutunu da bayramda kullandığı için sahiller bu mevsimin gereği gibi dolu değildi.

Zaten Çeşme’de hayat o kadar pahalı ki tatil yeri tercihi yaparken, Çeşme’yi seçmek yürek ister. 1 kase yoğurda 15 TL verilen bir tatil beldesinde yüreğin yanında bir de cepte para ister.

Serbest piyasa ekonomisi diyoruz ama bu işin de artık bir takibi, denetimi olmalı. Çeşme’nin pahalılığı yıllar içinde zaten nam salmıştı ama şimdi o gerçek yüzümüze tokat gibi vurmaya başladı. Çeşme’nin güzelliğini fahiş fiyatlara kurban vermeye hiç gerek yok. Daha makul, daha yaşanabilir bir Çeşme yaratmak, Çeşme’ye bir şey kaybettirmeyeceği gibi aksine bu yıl yaşanan turist durgunluğunu tersine çevirmek için olumlu bir hareket bile olabilir.

Neyse ki dün Mert Gönül’le sohbet ederken “Bu hafta sonu hareketlilik başlar” dedi. Ben de onun sözüyle birez olsun rahat bir nefes aldım.

***

Rooms Beach Club’te sorun yok. Oteller dolu. Plajı, bölgenin en iyisi durumunda. Bunun nedeni de Mert Gönül’lün Ferhat şef ve ekibinin iyi olması. Müşteri ilişkilerinin en üst seviyede olması problemleri anında çözmeleri, müşteri memnuniyetini arttırıyor.

Rahmetli Levent Gönül’ün eşi Süheyla hanım da orada. Levent’in hatırası için açılan Rooms Beach Club’un içindeki Plaga balık Restoranı oğlu Mert Gönül tarafından hizmete soktu. Öğleden sonra gelip çayımı kahvemi Rooms’ta içiyorum. Akşam güneşin batışını da yazlığımda seyrediyorum. “Manisa yanıyor!” diyor Olay Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü Esra Kale. Ben de bugünden itibaren “Çeşme Ildır Alaçatı da cayır cayır yanıyor” diyebilirim.