Ülkenin ve Manisa’nın kamyoncu esnafı, 1 Ocak’ta yürürlüğe giren uygulamalardan dertli. Kontak kapatarak eylem yapacak hale gelmesi üzerine Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur’u arayarak sorunlarını Cuma günü kendisine iletmesi üzerine dün eylem yapan kamyoncu esnafı ile bir araya gelerek başkentten müjdeli haber verdi. Manisa Milletvekili Murat Baybatur “ Kamyoncu esnafı mağdur edilmeyecek. Cumhurbaşkanımız konuyu titizlikle inceliyor. İçiniz rahat olsun.” dedi.

Yunuspark’ta Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Karaağaç, Salihli Şoförler Odası Başkanı Murat Dağıstanlı, Turgutlu Şoförler Odası Başkanı Gökhan Yürüyen, Saruhanlı Şoförler Odası Başkanı Arif Bilek, Manisa Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin Tepe, Merkez Efendi Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Harun Karabıyıkoğlu, Turgutlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Bayram Cığın, Soma Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Mehmet Yağcı, Salihli Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Hüseyin Ünsal ve taşıyıcı esnafının katıldığı toplantıda esnafın dertlerini Manisa Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Salih Karaağaç ve Manisa Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahintepe, Manisa Cumhur İttifakının patronu Murat Baybatur’a anlattılar.

Manisa Milletvekili Murat Baybatur toplantıya hazırlıklı gelmiş. Cuma günü Başkan Salih Karaağaç’ın kendisine ilettiği sorunları Pazartesi günü MKYK toplantısında dile getirmesi ve konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kamyoncu esnafının sorunlarını çözün. Mağdur etmeyin” talimatını verdiğini Yunuspark’taki esnafa Murat Baybatur iletince esnafın bir nebze olsun yüreklerine su serpmiş oldu.

Bu toplantı zamanında yapılmış oldu. Başkan Salih Karaağaç’ın Manisa Milletvekili Murat Baybatur’la Cuma günü görüşmesi yerinde olmuş. Cumhurbaşkanı Recep Tayyp Erdoğan da kamyoncunun sesini duymuş oldu. Manisa Murat Baybatur genel merkezde güçlü bir siyasetçi. “Kamyoncu esnafı mağdur olmayacak” diyorsa bir bildiği vardır.