İzmir Karşıyaka Bostanlı’da her Çarşamba kurulan Ege Bölgesinde büyük ilgi gören “Sosyete Pazarı” Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi tarafından her Salı Millet Çarşısında kurulmaya başlandı. Belediye otobüsleri Sosyete Pazarından alışveriş yapmak isteyenleri pazara bedava getiriyor. İki haftadır Manisa Millet Çarşısında tezgah açan esnaf da alışverişten memnun.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Başkan Yardımcısı İhsan Akyer ile birlikte pazarı görmeye gittiğimizde zabıta ekipleri dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan vaka sayıları nedeni ile koronavirüs tedbirlerini sıkı sıkıya uyguluyorlar. Sosyete Pazarına gelen vatandaşların ateşi ölçülüyor. Kolonya veriliyor. Tedbirlerden taviz yok.

Başkan Çerçi’ye “İşi sıkı tutuyorsunuz” dedim. O da bana koronavirüs vakalarındaki artışının ülkemizde yeni tedbirler getirdiğini söyleyerek “Koronavirüsün şakası yok. Manisa’da salgın devam ediyor. Artışı önlemek için maske mesafe kurallarına dikkat edilmesi gerekiyor. Pazar yerlerinde kalabalık oluyor, zabıta ekiplerimiz alışveriş yapmaya gelenleri de zaman zaman anonslarla uyarıyoruz” dedi.

Başkan Yardımcısı Erzurumlu İhsan Akyer Manisa’ya 1985 yılında gelmiş. Bana “Ertuğrul abi ben senin bir zamanlar gazete bayiliğini yapmıştım. Gökmen abi, çalışanlardan Faruk Bey, küçük oğlan Gökhan bile beni tanır” dedi. Hayrullah Solmaz da İhsan Akyer’i Yavuz Donat’a tanıtırken “Erzurum dadaşı” demişti.

Millet Çarşısında Sosyete Pazarını gezerken Başkan Mehmet Çerçi’ye “Bostanlı Pazarını Manisa’ya getirmek fikri nereden çıktı?” diye sordum. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi “Yıllardır Bostanlı Pazarı hanımların dillerinde. Bu hafta Bostanlı Pazarından şunları aldım, bunları aldım diye konuştukları bilgisi gelince Bostanlı Pazarında tezgah açan esnafla görüştüm. Haftada bir gün Manisa Yunusemre’de yeni modern pazaryerimizde tezgah açmalarını arzu ettiğimi belirttim. Kabul ettiler. İki hafta oldu. Salı günleri Bostanlı’daki Sosyete Pazarı Millet Çarşısına taşımış olduk. Manisalı hanımların aralarında toplanıp otobüs tutarak Karşıyaka Bostanlı Pazarına gitmelerine artık gerek yok. Pazarı her Salı ayaklarına getirdik” dedi.

Pazaryerinde satılan ürünlerin kalitesi belli oluyor. Vatandaşlar da itibar ediyor. Geçen hafta bir esnafın on beş bin lira hasılat elde ettiğini de öğrendim. Hayırlı olsun.