AK Parti İl Başkanlığına Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile atanan Salih Hızlı dün Manisa AK Parti İl Binasında seçimle gelen yönetim ve yürütme kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Partide teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcısı Ataman Taydaş tarafından karşılanan çiçeği burnunda İl Başkanı Salih Hızlı çalışma arkadaşları ile ilk toplantısını yaptı. 3 dönem Akhisar Belediye Başkanlığı yapan Salih Hızlı siyasetin güler yüzlü başkanı olarak Akhisar’da ün yapmış AK Parti’nin tecrübeli bir ismi.

Bana göre AK Parti’nin Manisa’da etkili bir siyaset yapma sınavının Salih Hızlı ile soyadı gibi hızlı başlayacağı görüşü hakim. Kongreye kadar yönetim kurulunda bir değişiklik beklenmiyor. Salih Hızlı seçimle gelen il yönetimi ile birlikte delege seçimleri 17 ilçede Aralık ayının başında başlayacak. Yani AK Parti’de Salih Hızlı il kongresine kadar bu yapı içinde il başkanlığını yapacak.

Atama serüvenine gelince Çarşamba günü teşkilat başkanı Erkan Kandemir Berk Mersinli’yi Sakarya Bölge Koordinatörlük görevine atamasını yaptı. Sonrada Salih Hızlı’yı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Manisa AK Parti İl Başkanlığına atadı. AK Parti İl Başkanı olan Salih Hızlı’nın başkentte yanında kadim dostu Ömer İşçi de vardı.

Çarşamba gece saat 20.00 sıralarında Ömer İşçi’yi aradım. Salih Hızlı da yanında idi. Ömer İşçi’ye “Salih Başkana hayırlı olsun diyorum” dedim. Teşekkür etti. Ziyaretleri tamamlayıp Manisa’ya döneceklerini söyledi. Dün de yazımın başında belirttiğim gibi Manisa’ya saat 18.00 civarında geldi. Partide birlikte çalışacak siyaset arkadaşları ile tanıştı. Pazartesi günkü yazımın başlığı “SALİH HIZLI AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINA YAKIYŞIR” dı. Bugün AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı. Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar dilerim.