Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve 28 Belediye Başkanı ile Beştepe’de bir araya geldi. Cumhurbaşkanının davetine Çin’de bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş katılamadı. Dün Televizyon başında Beştepe’deki toplantının başlamasını bekledim. Üç ayrı kanaldan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını izledim. Başkan Erdoğan’ın Belediye Başkanlarının elini sıkarken ki tabloyu takip ettim. Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün elini sıkarken ki sıcak temas dikkatimi çekti. Dün Beştepe’nin Cumhur İttifakının Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün gözdesiydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına belediye başkanlarını sevgi ile selamlamakla başladı. Ve sonra 31 Mart yerel seçimlerinden sonra seçilen Büyükşehir belediyelerde meydana gelen olayları dikkatle izlediğini belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Yer ve İl belirtmeden bilhassa CHP’nin kazandığı Büyükşehir Belediyelerinde yapılan uygulamaların yanlışlığına değindi. Ve “Belediye başkanlarının görevi devr-i sabık peşinde koşmak değildir. Kapının önüne konan insanın ahı üzerinden siyaset bina edilemez. Bazı belediyelerde yaşanan olayları üzüntüyle takip ediyorum. Siyasi çekişme geçici, ülkemize hizmet kalıcı.

Sorunların tespiti ve çözüm yollarının bulunması bizim ortak sorumluluğumuzdur. Bugün burada bakanlar kurulu da var.  Burada hepinizin sorunlarını çözmek için sözler sizin olacak” dedi.

Bu toplantı gelecek günlerde diyalog siyasetinin başlangıcı olabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını beğendim. Bu toplantıda 10 CHP Büyükşehir Belediye Başkanı adına Beştepe’de konuşması İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu. Dün basına kapalı bölümde toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanlarının ilk söyleyecekleri sözlerin ekonomik sıkıntıdan bahsedeceklerini yediğim ekmek gibi biliyorum. Başkan Erdoğan’da konuşmasında bu durumdan bahsetmişti. Bu toplantının ülkeye hayırlar getirmesini temenni ediyorum.