Çeşme’nin rüzgarı, Kuşadası’nın serinliği derken yine kürkçü dükkanı Manisa’ya döndüm ve kavurucu sıcak ile karşı karşıya kaldım. Muhtemelen siz bu yazıyı okurken ben yine eşim Nermin hanım ile birlikte Çeşme’deki yazlığımda olacağım.

Birkaç günlük Manisa izlenimlerim hiç değişmiyor. Millet dedikoduyu seviyor. Maşallah piyasaların durgunluğu milletin çenesine vurmuş. Herkes üzerine vazife olmayan işler hakkında yorum yapıyor. Manisa’nın kaderi bu.

Bir zamanlar devlet bakanlığı yapmış Işılay Saygın hanımefendiyi son yolculuğuna uğurladık. Dün köşem de Işılay hanım ile ilgili düşüncelerimi paylaştım. Köşemi hazırlarken de arşivimi karıştırdım. Işılay hanım ile ilgili fotoğrafları ararken elime rahmetli Tarık Almış ağabeyimin de fotoğrafları geldi. Anılar aklıma geldi. Manisaspor aklıma geldi. Manisaspor başkanlığı yaptığım dönem de destekleri aklıma geldi. Ve de Manisaspor’a en büyük mirası Tarık Almış Spor Tesisleri aklıma geldi. Sonrasında biraz daha yakın arşivimi karıştırdım, Sabahattin Kayhan ağabeyim olmak üzere birkaç dostumla görüştüm, Manisaspor’un hali ortada acaba tesislerin hali nasıl diye?  Aldığım cevaplar beni üzdü. Manisaspor perişan, Tarık Almış Tesisleri ondan perişan. Tesislerde ne güvenlik kalmış, ne bir bakım yapılabiliyormuş. Hırsızlar tesislerde cirit atıyormuş. Yani kısaca Tarık Almış gibi bir ismin yer aldığı tesisler yolgeçen hanına dönmüş, çürümeye terk edilmiş. Bu kulübün başkanlığını yapan bir kişi olarak gelinen noktaya kahrolmamak elde değil.

Burada Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Almış olmak üzere yönetim kurulu üyelerine büyük iş düşüyor. Bu tesisi yaşatmak lazım. Yaşatacak maddi imkan yoksa da, buraya sahip çıkacak olan kişi veya kurumlarla iletişime geçmek lazım. Tam bunları düşünürken, Temmuz ayı başında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Vakıf Başkanı Nejat Almış ve Sabahattin abimin makamda fotoğraflarını gördüm. Ve Cengiz başkanın bu konuya duyarsız kalmadığı izlenimini aldım. Sabahattin abimle yaptığım görüşmede de Cengiz başkan, Nejat Almış’a tesis hakkında ne düşündüğünü sormuş. Bu durum hakkın da istişare de bulunmuşlar. Yapılan görüşmenin sonunda Nejat kardeşim en geç yarın bu konu hakkında Cengiz başkana kararını bildireceğini söyleyerek makamdan ayrılmışlar. Ama aradan yaklaşık 20 gün geçmiş ne arayan var, ne de soran. Bu hareket rahmetli Tarık Almış’ın oğluna yakışmamış. Cengiz Ergün’ü yakından tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim ki Cengiz başkan verilen sözlere önem verir, tutulmadığında büyük rahatsızlık duyar.

Bu konuyu biraz daha araştırdığımda, Nejat Almış’ın Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ile bir araya gelip çekincelerinden bahsetmesini ve birkaç güne kadar cevabını vereceğini öğrendim. Bu yaklaşım bana göre tesislerin daha da çürüyeceğine dair bir işaret.

Manisaspor başkanlığını yapmış bir kişi olarak Nejat kardeşimin çekincelerini anlayabiliyorum. Ama bazı konular vardır ki duygusal değil, gerçekçi bakmak gerekir. Gerçekleri görüp, zor da olsa onu kabullenmek gerekir. Tarık Almış Manisa futboluna, sporuna en fazla katkı veren kişilerden bir tanesidir. Manisaspor’a kalıcı bir eser bırakıp bu dünyadan göçen ender kişilerden biridir. Yani Tarık Almış ismi Manisa için özel bir isimdir. Böyle bir ismi taşıyan tesislerinde bu isme yakışır bir konumda olması gerekir.

Nejat kardeşim Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e vereceğin cevap, bu tesisin geleceğini belirleyecek. Ya bu tesis bakımsızlıktan çürüyecek, ya da Tarık Almış’ın adına yakışır bir şekilde Manisa sporuna hizmet etmeye devam edecek. Atalarımızın güzel bir sözü var; “ Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur”. Bu tesis de aynen böyle.

Bunun için de şehrin Belediye Başkanı gerekli duyarlılığı göstererek bir adım atmış. Karar senin… Benden sana abi tavsiyesi kararını da uzatmadan bir an önce ver. Bu iş uzayacak bir konu değil? Tarım Abimin adını taşıyan bu güzelim tesis ya eski günlerindeki gibi parıldayarak spora hizmet edecek ya da çürüyüp gidecek. Karar senin…