İzmir Seferihisar Merkez üssü olan İzmir Bornova Özkanlar Manavkuyu Bayraklı’da büyük hasar yaratan can ve mal kaybına sebep olan deprem bölgesinde Manisa Büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatı ile deprem bölgesine intikal eden kurtarma ekipleri gece gündüz cansiperane çalışmalarına devam ediyor. Enkaz kaldırma çalışmalarını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile izlemeye devam ediyorum. Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal Bornova’da. Depremde yerle bir olan Doğanlar ve Rıza Bey Apartmanlarındaki arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına yön veriyorlar. Ben de Basın Danışmanı Cihat Taysi ile izliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak komşumuzun yardımına hemen koştuk. Ekiplerimiz arama kurtarma ve enkaz çalışmalarına katıldı. Devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Dualarımızla İzmirli kardeşlerimizin yanındayız” diyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkan seçilmeden önce müteahhitlik yaptığını İzmir’in Dikili ilçesinde Manisa’nın başta Bozköy olmak üzere çeşitli semtlerinde blok blok daireler yaptığını bildiğim için deprem bölgesinde yıkılan Doğanlar ve Rıza Bey Apartmanlarının yerle bir olmasını yanında dimdik duran binaları göstererek dedim ki “Başkan depremde hasar gören bu apartmanlar için ne diyorsun?” bir yandan enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmalarını izleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bana “İnşaatta zemin çok önemli. Fay hatları üzerinde inşaat yapılmaması yıkımların büyük oranda önüne geçebilir. Bornova Manavkuyu bölgeleri 30 yıl öncesinde sebze ve meyve yetiştirilen tarlalardı. Belirttiğim gibi inşaat zemininin gevşek olduğu alanda, ona göre inşaat yapım tekniklerinin kullanılması gerekiyor. Bir de büyütülmek istenmesi binaların gücünü eksiltiyor. Adı üzerinde deprem. Geldi mi en iyi şekilde yapılan binalar da yerle bir olur. Depremin derecesi önemli” dedi.

Deprem bölgesinde Başkan Cengiz Ergün ile yürürken depremzede vatandaşlarla da bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletiyor ve onları teselli etmeye çalışıyordu. Kolay değil kimisi annesini babasını kaybetmiş, kimisi eşini ve çocuklarını. Karşılaştığımız manzaralar karşısında yürek dayanmaz. Metin olmaya çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım ile Bayraklı ilçesinde Yağcılar Apartmanının çökmesi sonucu hayatını kaybeden Özlem Küçük’ün cenaze törenine katılmak için Doğanlar Mezarlığına doğu yola çıkıyoruz. Bornova Ülkü Ocakları eski başkanı Nuri Yağcı’nın kardeşi olan Özlem Küçük’ün cenaze törenine Başkan Ergün’ün yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı Binali Yıldırım, siyasi partilerin temsilcileri, milletvekili ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN ERGÜN BAŞKAN ERDOĞAN İLE YAPILAN TOPLANTIYA KATILDI

Cenaze töreninden sonra tekrar deprem bölgesindeki çalışmaları izlerken Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e geleceği haberini aldık. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de deprem bölgesindeydi. Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir AFAD Koordinasyon merkezinde deprem ile ilgili yapacağı toplantıya katılmak üzere Bornova’dan ayrılıyoruz. İzmir AFAD Koordinasyon Merkezinde haraketlilik var. Başkan Erdoğan geldi. Toplantı salonunda Başkan Cengiz Ergün koronavirüs tedbirleri kapsamında selamlaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir süre görüştü. Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaraların kısa sürede sarılacağını söyledi. Gerçekten de öyle. Devlet bütün imkanları ile İzmir için seferber olmuş durumda.

Deprem bölgesindeki izlenimlerime yarın da devam edeceğim.