Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Yüksek İstişare Kurulu toplantısına katılan ve ardından Manisa’ya gelen Bülent Arınç’ın 3 Ekim Perşembe günü fuar alanında “ARINÇ Küçük Erbakan” kitabının imza günü vardı. Bende imza töreninde bulundum.

Hasan Geriter, Sadık Özkasap ile kitap kuyruğuna girdik. Bülent Arınç’ın ‘Değerli dostum Ertuğrul Aytaç’a’ diyerek imzaladığı Küçük Erbakan kitabını alarak Hasan Geriter ile birlikte 3’üncüsü düzenlenen kitap fuar alanından ayrıldık. Bu arada teyzesi vefat eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e başsağlığı dileğinde bulundum.

SÖĞÜTALTI KAHVESİ

Eskiden benim haber kaynaklarımdan en kuvvetlisi Ulupark’tı. Şimdi Eski Adliye binasının karşısındaki Söğütaltı Kahvesi oldu. Bu kahvede her partinin içini dışını bilen dostlarım, bulunuyor. Bir defa hemen hemen her gün AK Parti İl Başkanlığı yapan Avukat Zülfikar Gürcan, MHP İl Yönetiminde Başkan Yardımcısı Avukat Mustafa Karakaş, Şehzadeler CHP Meclis Üyesi Çapala Mehmet, Bülent Arınç’ın yakın dostlarından Rıdvan Uysal’la karşılaşıyorum, Söğütaltı kahvesinde. Sağolsun Bülent Arınç’ın imza gününü Rıdvan Uysal’dan öğrendim.

Bülent Arınç 3. Kitap Fuarının düzenlendiği yere Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve Rıdvan Uysal ile birlikte geldi. Daha sonra İstanbul’da teyzesinin cenaze törenine katılıp dönen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’te Bülent Arınç’ın kitap fuarını geçerken beraberdiler. AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Manisa OSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol, Naci Yengin, Avukat Zülfikar Gürcan, Bülent Kar, Mustafa Sarıgözoğlu’nu da gördüm. Bir hayli kalabalıktı. İmza töreninden önce Bülent Arınç bir saati aşkın süre bir konuşma yaptı.

ARINÇ VOLKSWAGEN’İ KONUŞTU

Yatırımın Türkiye’ye ve Manisa’ya kazandırılması konusunda çok gayret sarf edildiğini ifade eden Arınç, “Sayın cumhurbaşkanımızın da öncülüğünde bu yatırımın Türkiye’ye kazandırılması için uzun zamandır bir çaba vardı. Bir taraftan yatırım destek ajansımız ve ev sahipliği yapacak olan Manisa Organize Sanayi Bölgemiz, bu yatırımın Manisa’ya kazandırılması konusunda çok gayretli oldular. Manisa Türkiye adına bütün dünyaya güvence verdi. ‘Gelin burada hepiniz rahat edeceksiniz. Size kucak açan bir ülke var, bir şehir var, gelin yatırımlarınızı rahat rahat yapın’ deme imkanımız olacak. Bravo Manisa’ya, bravo Türkiye’ye” dedi.

Bülent Arınç dostumun birincisi yayınlanan kitabına daha göz atmadım. Ancak kitabının arka sayfasındaki notlarda şöyle diyordu.

“Yarım asırdır siyasetin içinde, tartışmaların odağında olan Bülent Arınç’ı ne kadar tanıyoruz? Kürt mü, Yoksa Yörük mü? Nasıl bir çevrede yetişti? CHP, AP değil de neden Erbakan’a yöneldi? Erbakan ile hangi konularda ayrı düştü? “Milli Görüş” gömleğini çıkardı mı? Ülkücülerin gönüllü avukatlığını niye yaptı? Askeri ve postmodern darbelerde nasıl tavır takındı? Annesinin ‘manevi oğlu’ Recep Tayyip Erdoğan ile nerede tanıştı? Neden ‘Küçük Erbakan’ diye anıldı? Erbakan’a ölmeden önce yaptığı sürpriz teklif neydi? Bu ve benzeri yüzlerce soruya verilmiş cevaplardan oluşan kitapta Bülent Arınç’ın 50 yıllık siyasi hayatından kesitler sunulurken yakın tarihin bir çok karanlıkta kalmış noktalarına da ışık tutuluyor.”

Bülent Arınç’ı siyaset dünyasında bugüne kadar hiç kimse yok edemedi. Bundan sonrada hiç kimse boşuna uğraşmasın. Eskilerin tabiri ile siyaset dünyasının harman yerinde çok dirgen batırılmak istendi ama hiç kimse başarılı olamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte AK Parti’yi eski günlerine döndürme çalışmalarının içinde. Hiç kimse Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın gönlüne göre konuşmalar beklemesin. Ne doğru ise onları söyler. Bugünlerde AK Partinin silkelenmesi için Bülent Arınç’ların çoğalması gerekir.