Toplantı, 26 Nisan 2024 tarihinde Şanlıurfa'da gerçekleştirildi. Görüşülen konular arasında resmî ilan ve reklam yayımıyla ilgili süreli yayınlar, deprem bölgesindeki yayınların muafiyetleri, basın çalışanlarına yönelik yardımlar ve idari konular yer aldı.

Başkan Balaban Kaymakam Genel’i ağırladı Başkan Balaban Kaymakam Genel’i ağırladı

Resmî ilan ve reklam yayımıyla ilgili süreli yayınlar hakkında yapılan işlemlerde, bir gazetenin Çanakkale'de baskı esaslarını, bir diğer gazetenin ise Erzincan'da içerik ve mahreç kullanımı şartlarını ihlal ettiği tespit edildi. Bu nedenle Çanakkale'deki gazeteye 3 gün, Erzincan'daki gazeteye ise 4 gün süreyle resmî ilan ve reklam kesme cezası verilmesine karar verildi. Balıkesir'deki bir internet haber sitesinin ise alan adı değişikliği talebi kabul edildi.

Toplantıda, asgari ziyaretçi trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine ek müeyyide uygulanmaması kararlaştırıldı. Ayrıca, Ankara, Eskişehir ve Samsun'daki bazı internet haber sitelerinin itirazları reddedildi.

Deprem bölgesindeki gazete ve internet haber sitelerine yönelik muafiyetlerin uzatılmasına da karar verildi. Bu kararla Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde resmi ilan ve reklam yayımlama hakkı bulunan veya bekleme süresi içerisindeki gazeteler için asgari fiili satış şartları ile internet haber siteleri için asgari ziyaretçi trafik şartı, 1 Ağustos 2024 tarihine kadar aranmayacak.

Ayrıca, basına destek amacıyla basın çalışanlarına faizsiz borç para verilmesi ve ihtiyaç sahibi basın mensupları ile vefat edenlerin ailelerine maddi yardımlar yapılmasına ilişkin kararlar da alındı. Bu çerçevede, 23 basın mensubuna 12 bin Türk Lirası ve 2 basın mensubuna 15 bin Türk Lirası olmak üzere toplam 306 bin Türk Lirası faizsiz borç para yardımı yapılmasına karar verildi.

Kaynak: Haber Merkezi