Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi’nde göğsümüzü kabartan bir başarı elde etti. 3-1’in rövanşında Okan Buruk ve öğrenicileri uzatmalara giden maçta Portekiz devi Sporting Lizbon’u 4-1 mağlup ederek son 16 turuna yazdırdı.

Tam 9 sezondur Başakşehir forması giyen Edin Visca turu getirerek maçın kahramanı oldu. Bosna Hersekli Visca, ne kadar özel bir oyuncu olduğunu bu karşılaşmada da bir kez daha gösterdi.

90’ıncı dakikada attığı gol tur umutlarını yeniden yeşertti. Uzatma dakikalarında attığı penaltı da son 16 turunun kapılarını araladı.

Hikayesiyle Türk futbol tarihinin önemli maçlarından biri olan karşılaşmada tur atlayan Başakşehir takımını kutluyorum. Çok önemli bir başarı elde ettiler.

Başakşehir’in son 16 Tur’undaki rakibi de Kopenhag oldu. Danimarka ve Avrupa futbolunun köklü kulüplerinden biri olan Kopenhag, 1-1’in rövanşında Celtic’i deplasmanda 3-1 mağlup ederek turladı.

Kopenhag önemli oyunculara sahip ciddi bir rakip. Daha önce Türkiye’de Trabzonspor forması giyen Dame N’Doye Kopenhag’ın gol silahı.

İlk maçın iç sahada oynanacak olması Başakşehir için bir handikap gibi görünüyor ama güçlü bir kadroya sahip olan Başakşehir’in tur için azımsanmayacak bir şansı var.

Şu an Türkiye’nin Avrupa’da mücadele eden tek takımı olan Başakşehir’i desteklemek herkesin görevi. UEFA Avrupa Ligi’inde son 16 Turu’na kalmak her baba yiğidin harcı değil.

Tabi bu başarı beraberinde Okan Buruk adının da yıldızlaşmasına vesile oluyor. Okan Buruk’un Akhisarspor’un başındaki başarısı hala akıllarda.

Bir ilçe takımını önce Türkiye Kupası şampiyonu yapması ardından Avrupa kupalarına taşıması ciddi bir teknik adam başarısı.

Okan Buruk şimdiden (Fatih Terim’in gitmesi halinde) Galatasaray’ın muhtemel hoca adayı oldu bile. Çocukken İnter formasıyla göğsümüzü kabartan Okan Buruk’un teknik adam olarak Başakşehir’le yaşadığı başarı kesinlikle tesadüf olamaz.

Okan Buruk adını ilerleyen yıllarda hem Galatasaray’da hem Milli Takım’da hem de Avrupa’da sıkça duyacağız. Benden söylemesi…