Popüler içerik platformu Netflix yine bir mini diziyle izleyicileri ekrana kitliyor. Konusu ve çarpıcı hikayesiyle dikkat çeken Baby Reindeer günlerdir konuşuluyor. Baby Reindeer konusu ve oyuncuları da çokça merak ediliyor.

İşte Netflix'in yeni mini dizisi Baby Reindeer hakkında detaylar...

Baby Reindeer Konusu Nedir?

Netflix’in yeni gerilim ve drama dizisi Baby Reindeer konusu ile, yabancı dizi severler tarafından oldukça merak edilmektedir. Netflix bu diziyi şu şekilde özetlemektedir:

“Başarısız bir komedyen hassas bir kadına iyi niyet gösterisinde bulunduğunda, ikisinin de hayatını mahvedebilecek boğucu bir saplantının fitilini ateşler.”

Baby Reindeer Konusu 4

Peki Richard Gadd tarafından yaratılan Baby Reindeer ne anlatıyor? Baby Reindeer konusu aşağıdaki gibidir:

Dizinin konusu, hayatı boyunca başarısız olmuş bir komedyen olan Donny’yi merkeze almaktadır. Donny’nin hassas bir kadına kibar bir şekilde davranmasının ardından, kadının saplantılı duyguları harekete geçmeye başlamaktadır.

Bu saplantı ise ikisinin de hayatını mahvedebilecek korkunç bir niteliktedir. Yapılan kibarlık ise, ücretsiz çay ikramından başka bir şey değildir. Bu olaydan sonra ise Donny’nin hayatı tamamen değişmektedir.

Donny beş yılı aşkın bir süre boyunca sayısız mektup, 40 bin e-posta, 740 tweet ve 350 sesli mesaj ile taciz edilmiştir. Bunların hepsini gerekçe göstererek defalarca polise başvurmuştur. Ancak bu mesajlar açıkça tehditkar sayılmadığı için polis konu karşısında tepkisiz kalmıştır.

Baby Reindeer konusunu oluşturan Donny’nin bu gizem ve gerilim dolu hikayesi, yabancı dizi severler tarafından tam not almıştır. Hatta dizi izleyenler tarafından bir baş yapıt olarak nitelendirilmiştir. Yayınlandığı günden itibaren dikkat çekmeyi başarmış dizi Baby Reindeer yorumlarından bazıları ise, aşağıdaki gibidir:

  • ‘İzlediğim en iyi dizilerden biri ve bunun gerçek olduğunu bilmek yürek parçalayıcı.’
  • ‘Travma, istismar ve akıl sağlığı üzerine güçlü bir çalışma. İnanılmaz yazım, performanslar ve prodüksiyon. Zaman zaman kolay bir seyir değil ama son derece sürükleyici.’

Baby Reindeer Konusu 2

Baby Reindeer Gerçek Hikaye Mi?

Baby Reindeer konusu dışında, hikayenin gerçekliği kapsamında da oldukça merak edilmektedir. Gerçek bir hikayeden uyarlama olduğu bilinen dizi, dizi severleri oldukça heyecanlandırmıştır. Peki Richard Gadd tarafından kaleme alınan Baby Reindeer gerçek hikayesi ile ne anlatıyor?

Beş yıl önce bir barda tanıştığı kadına çay ısmarlayan Richard Gadd, bu davranışından sonra takıntılı bir kadının hayatını mahvetmesini kaleme almıştır. Bu kapsamda Baby Reindeer, ünlü ismin başından geçen gerçek, korkunç ve travmatik bir olaya dayanmaktadır. 

Dizinin ana karakteri olan Donny’ye de hayat veren Richard Gadd, dizideki takıntılı karakter Martha hakkında ise aşağıdaki yer alan ifadeleri kullanmıştır:

"Bir gizemi var. Karanlık bir sokaktaki biri gibi. Gerçekten seksi, çok normal biri ama sonra yavaş yavaş tuhaflaşıyor. Ama ısrarlı takip bir akıl hastalığıdır. Takipçiliğin katmanlarını daha önce televizyonda görmediğim bir şekilde göstermek istedim."

Baby Reindeer Konusu 7

Hayat Bilgisi'nin Didem'i Yeliz Doğramacılar yıllara meydan okuyor Hayat Bilgisi'nin Didem'i Yeliz Doğramacılar yıllara meydan okuyor

Baby Reindeer Oyuncuları

Baby Reindeer konusu ve gerçek hikayesi ile birlikte, dizide yer alan oyuncularıyla da oldukça merak edilen bir yapımdır. Peki, diziyi yaratan ve baş karakter Donny’ye hayat veren Richard Gadd dışında, yapımda hangi isimler yer almaktadır?

Popüler Netflix dizisi Baby Reindeer oyuncuları aşağıdaki gibidir:

  • Richard Gadd: Donny Dunn
  • Nava Mau: Teri
  • Jessica Gunning: Martha
  • Danny Kirrane: Gino
  • Hugh Coles: Francis
  • Chloe Driver: Komedyen
  • Michael Wildman: Greggsy
  • Thomas Coombes: Daniels
  • Tom Goodman-Hill: Darrien
  • Shalom Brune-Franklin: Keeley
  • Nina Sosanya: Liz

Baby Reindeer Hangi Platformda? Kaç Bölüm?

Son günlerin gündem dizileri arasında yer alan Baby Reindeer, diziye nereden ulaşılabileceği konusunda da oldukça merak edilmektedir. Baby Reindeer mini dizisi 11 Nisan 2024 tarihinde Netflix’te yayınlanmıştır.

Baby Reindeer kaç bölüm olduğu da sıkça araştırılmaktadır. Konusu ile dikkat çeken ve merak uyandıran mini dizi 7 bölümden oluşmaktadır.

Baby Reindeer Ne Demek?

Yabancı dizi severlerin merak ettiği bir diğer konu ise dizinin ismidir. Bu kapsamda dizi severler, Baby Reindeer konusu ile yapımın ismi arasında bir bağlantı kuramamıştır. Çünkü baby reindeer, bebek ren geyiği anlamına gelmektedir.

Bu doğrultuda dizinin isminin neden Baby Reindeer olduğu sorusu akıllara gelmiştir. Baby Reindeer’ın, tacizci kadın tarafından Richard Gadd'a takılan bir isim olduğu bilinmektedir. Bu kadın özellikle sosyal medya hesaplarında Richard Gadd’dan bahsederken, ‘benim bebek ren geyiğim’ lakabını sıkça kullanmıştır.

Muhabir: Özkan Çelik