Bir hafta içinde neler oldu neler? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in çabaları ile Manisa’ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs salgınından sonra 9 kez telekonferansla yaptığı toplantıların ardından ilk kez kabinesi ile yüz yüze bir araya gelerek önemli kararlara imza attı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 65 YAŞ ÜSTÜNÜ SEVİNDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs salgınına ilişkin ilan edilen kısıtlamaların büyük ölçüde kaldırıldığını duyurdu. 65 yaş üstü benim gibi vatandaşların artık her gün sokağa çıkma özgürlüğüne kavuşmasını müjdeledi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan... Ayrıca lokanta, kahve, restoran ve kafelerin faaliyetlerini saat 24’e kadar uzattı. Nikah salonları 15 Haziran’dan, düğün salonlarının 1 Temmuz’dan itibaren hizmet verebilecek. 18 yaş altıyla ilgili kısıtlama da ebeveynlerinin refakatinde tamamen kalktı.

VALİMİZ DENİZ’İN GİDİŞİNE ÜZÜLDÜM

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazetede yayınlanan atama kararnamesine göre Manisa dahil 41 ilin valisi değişti. Manisa Valisi Ahmet Deniz Mülkiye Başmüfettişi olurken Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz Manisa Valisi oldu. Hayırlısı olsun. Hemen belirteyim benim için Valimiz Ahmet Deniz’in gitmesi büyük sürpriz oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel mecliste görüşmeler sırasında saldırıya uğradı. Süper Lig’de bugünden itibaren kaldığı yerden yeniden başlıyor.

Bilmem bir haftalık olup biteni kısaca özetleyebildim mi?

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM’U KARŞILADIM

 Manisa için en önemli gündem Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Manisa’ya gelmesi. Vilayette Büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanları ve ilçe belediye başkanları ile toplantı yapmasıydı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u vilayet önünde karşılamak için iş adamı Aydın Benlişen ve Bakan Kurum’un üniversitede 4 yıl beraber olduğu mühendis Fatih Kadayıfçılar ile gittik. Akrabam Mehmet Aloğlu’nun Konak İş Hanındaki giyim mağazasının önünde oturduğunu görünce biz de bakanın gelişini burada beklemeye karar verdik. Büyükşehir Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Vali Muavini Ünal Çakıcı MHP İl Başkanı Ömer Baysal da aramıza katıldı. Başkan Cengiz Ergün’ün danışmanı Cihat Taysi. Basın Daire Başkanı Gökhan Kiriş ve ekibi de bizim gibi bakanı bekliyordu.

BAŞKAN ERGÜN İLE ÜÇ AY SONRA KARŞILAŞTIM

Sohbet ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün vilayete gelmek üzere olduğunu öğrenince kalktık. Başkan Ergün’ü vilayetin önünde karşıladık. Oğlum Özel Kalem Müdürü Gökmen ile birlikte arabadan indi. Kendisini 3 aya yakındır koronavirüs salgını nedeni ile görememiştim. Oğlum Gökmen vasıtası ile birbirimize selam gönderiyorduk. Vilayetin önü hareketlenmeye başladı. Bakanın Manisa’ya gelmesini sağlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkanı Yardımcıları Bilal Demir, Atilla Efendioğlu ile birlikte geldi. Başkan Ergün ile selamlaştı. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi belinden rahatsızlığının had safhada olmasına rağmen gelmiş. Bir kenarda oturuyordu. Ağrılarının şiddeti yüz hatlarından belli oluyordu.

ÇEVRE BAKAN YARDIMCISI BİRPINAR’A KANIM ISINDI

 Bu sırada Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar Ak Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal ile birlikte geldi. Aydın Benlişen ve Fatih Kadayıfçılar ile yanına gittim. Birlikte fotoğraf çekildik. Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’a kanım çabuk ısındı. Kendisi ve Milletvekili Tamer Akkal ile sohbet ettik. Ak Parti Milletvekili MYKK Üyesi Murat Baybatur İsmail Bilen ile birlikte geldi. Murat Baybatur beni görünce “Hacı abi yasaklı değil misin?” diye bana takılınca cebimden izin kağıdımı gösterdim. Gülmeye başladık. Murat Baybatur’a şöyle bir baktım. Saç ektirmiş, kendisine “Hayırlı olsun, çabuk çıkar tıp ilerledi” dedim. Milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık ve Mehmet Ali Özkan da karşılama için oradaydı. İlçe Belediye Başkanları da gelmeye başladı. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde Bakan Murat Kurum’u vilayet önünde karşıladık. Törende ben Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün’ün yanındaydım.

BAKAN KURUM BAŞKAN ERGÜN’E İLTİFATTA BULUNDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Başkan Cengiz Ergün’e daha karşılamada güzel sözler ve iltifatlarda bulundu. Benim vilayetteki karşılama töreninden sonra görevimin birinci bölümü tamamlanmış oldu.

 Vilayette toplantı sürerken ben Aydın Benlişen Fatih Kadayıfçılar ile Şehzadeler Belediyesine gittik. Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler’in makamında Bakan Kurum’un gelişini beklemeye başladık. Vilayetteki toplantı uzun sürdüğü bilgisi geliyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ve diğer belediye başkanlarının kentsel dönüşüm ve imar  planları ile ilgili sunumlarını vilayette yapmaya başlayınca program değişince bizler Ahmet Songüler ile uzun süre sohbet etme fırsatını bulduk. Bekleme vaktimizi ikramları ile nasıl geçtiğini anlayamadık. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler vefalı ve dosttur. Bugün bu kadar. Bakan’ın Manisa izlenimlerine yarın kaldığım yerden devam edeceğim.