Bu hafta Manisa FK açısından skor bazında muhteşem geçti diyebiliriz. Ziraat Türkiye Kupası'nda yedek ağırlıklı kadroyla atlanan tur ve ligde zirvede yer alma ihtimali olduğu söylenen takımlardan Sarıyer'i rahat rahat, gezine gezine mağlup et. Ben maçı 90 dakika yerinde takip ettim ama sahada 11 Manisa FK futbolcusu ve 3 hakem gördüm de, rakip olarak görecek 11 oyuncuyu bulamadım. Sahada dolaşan beyaz formalı sporcular vardı, onlar olacak herhalde ancak bu arkadaşlara Play-Off'un yakıştırılmasına çok şaşırdım, aynen Trabzon'a şaşırdığım gibi.

SİKLET FARKI

Maçta aslında başta söylediğim gibi, anlatacak çok bir şey yok. Arada siklet farkı var. Manisa FK ağır siklet dünya şampiyonu edasıyla rakibini baştan sona ezdi diyebiliriz. Sarıyer'in cılız ataklarından tek bir net sayabileceğimiz pozisyon oldu, sol kanattan ceza sahası içine sarkan Alim'in, karşı karşıya kaldığı pozisyonda attığı plaseyi, kalesinde çok iyi yer tutan ve açıyı çok daraltan Ömer Kahveci engelledi. Zaten bu pozisyon haricinde Ömer'i maçta pek göremedik, ihtiyaç kalmadı. Ancak kornerlerde yer tutuşundan, karşı karşıya pozisyonlardaki dominantlığından Ömer'i 2 maçtır çok beğendiğimi söylemeliyim, çok iyi kaleci. Sadece maçla ilgili şöyle bir tezim var; Duran toplar olmasa deplasmanda kapanan, kemik kadrolu takımı açman mümkün değil. Maçı baştan sona biz kontrol ettik ancak uzaktan vurulan şutlar ve duran toplardan gelen kafa vuruşları haricinde bizim de çok net pozisyon bulduğumuz söylenemez. Zaten ilk gol kornerden kafa, 2. gol frikikten direkt şut. Yani çözmemiz gereken konu, karşımızda kapanan takım olduğunda ve duran top bulamadığımızda ne yapacağımız olmalı. Bu ligin karı var, kışı var, çamuru var. Duran toplarda şansının dönmediği gün ne yapacağız, onu düşünmek lazım. Ancak bu maçta da diğer maçlarda olduğu gibi eleştirecek çok bir nokta yok. Oyuncu performanslarına gelirsek;

DİLAVER

Maçın adamı bana göre Dilaver Güçlü. Kanatta çok iş yaptı. Duran toplardan bazılarını harcasa da, takım arkadaşlarına attığı teknik ara paslar rakibin dengesini bozuyor. Özellikle kanattan alıp, sahanın içine doğru kat edince, beklerden kat yapan oyuncunun boş alanını buluyor, bu da rakibin daha da geriye kaçmasını sağlıyor. Gol olmasa da asistini yaptı, savunmaya da şu ana kadar en çok yardım ettiği maçı oynadı. Onur Kolay bence takımın en görünmeden iş yapan oyuncusu. Çok koşuyor, hücuma da çok çıkmasına rağmen savunmadan da hiç eksik kalmıyor. Takımın çok yükünü, hiç göstermeden çekiyor, o da güzel bir maç oynadı. Serdar'ı saymaya gerek bile yok, kaliteli adam belli ediyor kendini. Golü yok, asisti yok ancak adam bir vücut çalımı attı, rakip savunma ne yapacağını şaşırdı. 4-5 tane net duran top kazandırdı ve topu aldığında farklı bir şeyler yapacağını belli ediyor. Tartışılmaz bir kalite. Son olarak Umut kupa maçına göre biraz daha aşağıda kalsa da o da iyi bir maç çıkarttı.

GÖRELİM ASLANLARI

Sonuca bakarsan bu hafta, o hafta. Bu ligde kimin kimle rakip olduğu belli. 16 takım Manisa FK'nın rakibi değil. Ha haftası gelir, puan da kaybedersin, sonuçta futbol, topun sevmediği günler olur ancak rakip o 16 takım değil, Samsun. Bu hafta sezonun en zor maçını oynayacaksın. 5 haftada kaybetmeyen 2 takım, şampiyonluk yarışında gerçekten başa baş olan 2 takım, kadro kalitesinde yarışabilecek 2 takım. Manisa FK bu maçı kazanırsa, artık bu iş sezon sonuna kadar namağlup giderse kimse şaşırmasın. Ancak rakip kuvvetli, rakip de bizim gibi formda, rakibin arkasında 20 bin taraftarı var. Bu oynayacağımız en zor deplasman. Beyler, kendinizi hazırlayın. Ligin halini görüyorsunuz, kalite farkımızı görüyorsunuz, önünüzde tek engel var; Samsun. Bu maçı alın, bir daha arkamıza bakmayalım. Başarısızlık imkansızmış gibi davranın. Tek seçenek galibiyet. Gerçek mücadele şimdi başlıyor. Haydi görelim aslanları.

NOT: Bu hafta ne yazık ki değinmeden geçemeyeceğim iki üzücü olay yaşandı. 1- Bülent Hasgönüllü, nam-ı diğer  Kaptan Bülent'in kalp rahatsızlığından ötürü hastaneye yattığını duydum, çok üzüldüm. Bülent ağabeyimiz iyiymiş, kendisine geçmiş olsun diyorum. 2- Bildiğiniz gibi Sarıyer maçının 60. dakikasında Volkan Okumak çok şanssız bir sakatlık yaşadı. Geçmiş olsun Volkan, çok güzel başladığın bir sezonda bu şanssızlığı yaşaman senin için olduğu kadar bizim için de çok üzücü. İki isme de geçmiş olsun diyelim, Allah beterinden saklasın.