Pazar günü gerçekten soğuk bir gündü. Manisa Futbol Kulübü’nün Hacettepe’yi 4-0 yendiği maç öncesi Mümin Özkasap Stadı’nda “Efsaneleri yaşarken analım” etkinliği çerçevesinde ‘Şapkacı Fethi’ye Türk futboluna verdiği hizmetlerden dolayı Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan plaket vermiş. Allah razı olsun. Şapkacı Fethi Sakaryaspor’un sağ açık mevkiinde harikalar yaratan futbolcusuydu. O devri yaşayan Aydın Besen “Fethi abinin bugünkü futbol piyasasında değeri çok yüksek olurdu. Kendisini hayranlıkla seyrediyordum” dedi.

Pazartesi günü Aydın Besen, Ali Filizkan ve Hasan Çoksöyler ile Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelince “Fethi abiye plaket ve forma verilmiş gelin kendisini kutlayalım” dedim. Ali Filizkan “Ben maçtaydım. Fethi abinin törenini izledim “dedi. Birlikte Fethi Gönül’ün Hatuniye Camisinin yanındaki dükkanına gittik. Aydın Besen, Ali Filizkan, Hasan Çoksöyler’i ve beni karşısında görünce “Beni çok mutlu ettiniz” dedi. Şapkacı Fethi futbol yaşamındaki başarısını iş hayatında da devam ettirmiş. Yıllardır Manisa’nın en iyi şapkasını Fethi abinin yaptığı gerçeğini yaşıyoruz.

Şapkacı Fethi’nin Hatuniye Camii’nin yanında bugün iki dükkanı var. Birinde kendi duruyor. Diğerinde babası gibi futbol geçmişi olan Manisaspor forması ile Manisa futboluna hizmet eden Metin Gönül duruyor. Şapkacı Fethi abiyi oğlunun dükkanında çalışırken bulduk. Allah nazardan saklasın Fethi abi ayakta dinç görünümüyle bu yaşta çalışmaya devam etmesi harika bir olay. Yaşamının her dakikasında yeni bir model şapka üretme azmini taşımasına bravo diyorum. Fethi abi Manisa futbolunda yaşayan bir efsane. Allah uzun ömür versin.