Ülkede krizin varlığı yokluğu tartışılırken A-101’in Yönetim Kurulu Üyesi Ekonomist Dr. Hikmet Oray Yalçın Manisa’ya gelmiş. Yazdan beri kendisi ile bir araya gelememiştik. Ben Çeşme Ildır’da Hikmet Oray Yalçın’da Akdeniz Sahillerinde teknesinde tatil yapıyordu. Şehzadeler Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler beni aradı. Müsait isen Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Nejat Arusan, Hitmet Oray yalçın ile birlikte bir akşam yemeğinde buluşalım isteklerini iletti. Ekip mükemmel Ahmet Songüler’e “müsaitim” dedim.

Ve geçen Perşembe akşamı Saruhan Oteli’nde buluştuk. Otel Müdürü Cihan bize otelin son katında 5 kişilik özel bir masa hazırlamış. Yemeğe Nejat Arusan, Ahmet Songüler ve ben ilk gelenlerdeniz. Nejat Arusan yılların siyaset dostu. Benim bilader Erdal’ın ve rahmetli Selahattin Canuyar’ın da Can kuşu. Kendisi Manisa siyasetini de iyi bilir. Bir süre sonra Hikmet Oray Yalçın geldi. Ekonomi bilgisinden yararlanmak için “Ne olacak bu ülkenin hali” dedim.

Ekonomist Hikmet Oray Yalçın bizlere durum değerlendirmesi yaptı. Bu sırada Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik düğün dernek işleri ile uğraşıyor. Görevlerini tamamladıktan sonra O da aramıza katıldı. Beşli ekip hem yemek yedik. Hem de memleket meselelerini konuştuk. Yerel seçimde ne olacağını masaya yatırdık. İttifak olursa ne olur olmazsa ne oluru da konuştuk.

Herkesin merak ettiği konu Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün durumu. Başkan Ergün’e yakınız ya bana soruyorlar. MHP Cengiz Ergün’ü aday gösterecek mi? Diye bende “sizler ne biliyorsanız benimde o kadar bilgim var. Kanaatimi sorarsanız MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Manisa’da partisinin belediye başkan adayının Cengiz Ergün olduğunu açıklayacak” dedim. AK Parti’nin ne yapacağını da karşılıklı konuştuk. Şu anda net bir aday ortada gözükmüyor. CHP Manisa’da sürpriz bir Başkan adayı açıklayabilir.

En çok ta Selçuk Özdağ’ın ne yapacağı merak konusu oldu. Selçuk Özdağ’ın aylardır AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak için gece gündüz çalıştığını cümle alem biliyor. Olmazsa ne yapara çeşitli görüşler çıktı ortaya ben “İzmir 9 Eylül’de Üniversitesi’nde yapılanı Manisa’da yaparsanız AK Parti rahatlar dedim. CHP’nin adayı sürpriz olacak. Ancak Başkan Ergün’ün durumu belli olduktan sonra CHP adayını açıklayacak. Benim kanaatim Cengiz Ergün partisi MHP’den aday olursa olur başka kapılara gitmez. Ancak siyasette 24 saat çok önemli olduğunu da biliyorum. Başkan Çelik Şehzadeler’de güzel hizmetler yaptı. Toplum katmanları ile ilişkileri mükemmel.

Saruhan Otel’deki yemek ve sohbet çok keyifli geçti. Bu yemeği düzenleyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkürler.