Manisa’da 31 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler genel seçimlerinde yarışacak siyasi partiler il ve ilçe seçim kurullarına başkan adaylarını ve meclis üye listelerini verdiler.

Cumhur ve Millet İttifakı’nın belediye başkan adayları daha önceden belliydi. Son dakikada bir değişiklik olmadı. Manisa’da yerel seçimlere Cumhur ve Millet İttifakı’nın dışında Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Saadet Partisi, Halkın Demokratik Partisi de kısmen katılıyor. Saadet Partisi, Manisa’nın bütün ilçelerinde belediye başkan adaylarını seçim kuruluna bildirdi. Büyükşehir adayı da Murat Yaşar Güner. Demokrat Parti’de büyükşehir belediye başkan adayı daha önce AK Parti’den milletvekili adayı ve 7 dil bilen Şule Tunalı, Şehzadeler’den Uğur Kıraloğlu. Yunusemre’de İsmail Taşkıran, Demokratik Sol Parti’nin büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Gündüz, Şehzadeler’de Tarık Cevhel, Yunusemre’de Tülin Öz. Halkların Demokrasi Partisi bu seçimde Millet İttifakı’nı desteklemesi beklenirken, Manisa’da Büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre’de belediye başkan adaylarını seçim kuruluna verdiler.

Büyük Birlik Partisi Manisa Merkez’de Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i destekleme kararı alırken, Turgutlu’da Serhat Orhan’ı, Alaşehir’de Kadir Daş’ı, belediye başkan adayı gösterdi.

Yerel seçimlere girecek partilerde bilhassa Cumhur ve Millet İttifakı’nda salı günü telaşlı bir gündü. Meclis üyelerini belirlemekte büyük sıkıntı yaşandı. Darılan oldu, gülen oldu ama gün stresli bir gündü. Cumhur İttifakı’nda Atilla Efendioğlu’nun Şehzadeler’den meclis üyelik listesinin başında olmasına sevindim. Mehmet Güzgülü’nün de Şehzadeler’de listede olması Manisa için bir kazanç.

Millet İttifakı’nın meclis listesinde Çapala Mehmet Ardıç’ın listede 4.sırada olmasına da ayrıca sevindim. Söğütaltı Kahvesi’nin de mecliste bir temsilcisi olacak.

Bu stresli günde partisinde fırtınalar koparılmak istenen İYİ Parti İl Başkanı Veteriner Hasan Eryılmaz,  Şehzadeler belediye başkan adayı İsa Özdemir ve İl Başkan Yardımcısı Selma Kadak ile birlikte oldum. İYİ Parti’de belediye başkan ve meclis üyeleri belli olmaya başlayınca, ikbal peşinde koşanların bir kısmının istifa ettiği söylentilerinin dorukta olduğu sırada İl Başkanı Hasan Eryılmaz’a sordum “Nedir durum?” diye. Hasan Eryılmaz, “Olur böyle vakalar. Partimiz Manisa’da dimdik ayakta duruyor” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkan adayı İsa Özdemir’in seçim çalışmaları sırasında mevcut Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’le buluşması siyasetteki nezaketin güzel bir örneği. Salı günü kendisinin çayını içtik. İsa Özdemir, “Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rabbim ne derse o olur” dedi. Çaylarımızı yudumlarken Ömer Geriter, Murat Kümüştekin de yanımıza geldi. Hasan Geriter, siyaset piyasasına harika bir genç hediye etti. Ömer Geriter ortalığı karıştırmakta şu anda kimseyi aratmıyor. Nazar değmesin.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa’da olacak. Saat 16.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap edecek. İzleyeceğim.