Yerel seçimler öncesi zaman zaman siyaset yazdığım oluyor. Bugün de o yazılardan birini kaleme almaya karar verdim.

Çünkü bugün iktidar partisinin kongresi var bugün. Kongre, Başkent’te Ankara Spor Salonu’nda yapılacak.

Adaylık anlamında kongrede çok heyecan olmayacak çünkü Recep Tayyip Erdoğan tek aday.

Ancak burada dikkat çeken iki önemli konu var. Birincisi kadrolardaki değişim. Diğeri de yerel seçimlerin startı ve izlenecek yol haritası.

Ankara kulislerinde de dillendirildi ancak Perşembe günü Manisa İl Başkanı Salih Hızlı da açıkladı, partinin yönetim kadrosunda büyük oranda değişim olacak.

Kimilerine göre bu rakam yüzde 60, kimlerine göre yüzde 50. Ancak değişim kesin. Erdoğan bu tür değişimleri seviyor tecrübe ettiğimiz kadarıyla, yeni bir yarışa başlarken, yeni bir yol haritası çizerken, dinamik bir ekiple yola çıkıyor.

Geçtiğimiz seçim döneminde milletvekili listelerinde ve bakanlık görevlerinde buna şahit olduk. Öyle ki eski kabineden yalnızca iki bakan tekrar göreve devam edebildi. Diğer bakanlar, görevlerini devretti.

Yine buna benzer bir durum yaşanacak çok büyük ihtimalle. Bir kan değişikliği, yenilenme olacak kongre.

İhtiyaç var mı? Elbette var. Değişim, yenilik iyidir. Hele ki sürekli kazanan taraftaysanız, doymuşluk hissi daha fazla olur, bu değişim daha gerekli hale gelir.

Erdoğan da tabii ki bunun farkında ve buna göre aksiyon alıyor, gayet normal bir durum.

Kongrenin diğer önemli konusu yerel seçimler. Aslında kongreyle alakası yok tabi ama Erdoğan’ın kongrede yapacağı konuşma yerel seçimler için yol haritası niteliğinde olacak.

Erdoğan’ın yapacağı konuşmayı eminim hem kendi cephesi hem de karşı cephe merakla bekliyordur.

Karşı cephede işler karışık. Genel seçimdeki ittifak yok gibi. Bir taraf genel başkanlık yarışı kaosunda, diğer taraf seçime tek başına gireceğini ilan etti bile. Toplasan yüzde 5 etmeyenleri konuşmaya zaten gerek yok.

Böyle bir süreçte Cumhur İttifakı’nın gözü elbette 3 büyük şehirde. İzmir zaten CHP’nin kalesi konumunda ama Ankara ile İstanbul son seçimde gitti AK Parti’nin elinden.

Buraları geri almak için varını yoğunu ortaya koyacaktır teşkilatlar hiç şüphesiz. İşte bu noktada, yapılması gerekenleri de partinin birinci ağzı ortaya koyacak.

Manisa’da durum ayniyle devam edecek gibi görünüyor. En azından şimdilik izlenim bu. Mevcut başkan, mevcut partiden devam edecek gibi çok çok büyük ihtimalle.

Cumhur İttifakı tarafından süreci yönetmek çok daha kolay. Devlet Bahçeli ile Erdoğan bir araya geldikleri vakit, çözülmeyecek sorun yok gibi o tarafta. Ki defalarca buna şahit olduk.

Yine iki tecrübeli siyasetçi süreci en iyi şekilde yönetecektir. Bakalım, zaman bize ne gösterecek… Yine değerlendiririz