Ege Bölgesinin Manisa ili sınırları içinde ve Manisa merkezine en uzak Demirci ilçesinin başarılı belediye başkanı Selami Selçuk’u, Türkiye’nin güçlü kalemlerinden Sabah Gazetesi köşe yazarı duayen gazeteci dostum Yavuz Donat ile makamında ziyarette bulunduk. Beraberce çayını içtik, sohbet ettik. Başkan Selami Selçuk, danışmanı Nurullah Kalay ile birlikte bizlere Demirci ilçesinin sosyal ve ekonomik durumunu anlattı.

Belediye Başkanı Selami Selçuk, Yavuz Donat’a, Cuma günü Kurtuluş Savaşında Demirci’nin Yunan’a karşı verdiği mücadeleyi anlatırken gözleri doldu. Yavuz Donat’a ve bana Demirci’nin yöresel el dokuma halısını hediye etti.

Sonra danışman Nurullah Kalay’ın hazırladığı bir dizi ziyaretlere başlamadan Eğitim Fakültesi Lokalinin bahçesinde Başkan Selami Selçuk, Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, 20. Dönem Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu, MHP Demirci İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kalem, Demirci Akıncılar Derneği Başkanı Hüseyin Kırcı ve meclis üyelerinin katılımı ile ilçeye özgü Demirci kebabını yedik. Yemek sırasında

Başkan Selami Selçuk, 20. Dönem Anavatan Partisi Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu, MHP Demirci İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz ve ben eğitim fakültesi lokalinde sohbet eme imkanı da bulduk.

Sevgili dostum Abdullah Akarsu’ya yaptığımız ziyarette kendisine takılmadan duramadım. Akarsu bizleri eczanesinde ağırladı. Belediye Başkanı Selçuk, Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat ve Sinyör Selami’ye Demirci’nin kendi ürünü kaliteli kirazları ikram etti. Bu mevsim, Demirci kirazının son hasadının yapıldığı günler. Lezzeti çok güzeldi.

Abdullah Akarsu, Demirci’nin ağası olduğunu bir kez daha tescilledi. Kendine ait halı fabrikasına götürdüğünde yaptığı jest, unutulacak gibi değildi. Yavuz Donat’a, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek’e bana ve oğlum Gökhan’a Demirci’ye has el dokuma halılarından hediye etti.

“Abdullah Akarsu tam bir ağa. Ağanın da eli tutulmaz!”  diyelim.

Demirci Belediye Başkanı Selçuk başta olmak üzere Demirci sivil toplum örgütleri Sabah Gazetesi köşe yazarı Yavuz Donat’a bütün misafirperverliklerini gösterdiler. Sanki Demirci’ye bir bakan gelmiş gibi büyük ilgi gösterdiler. Çok ama çok mutlu olduk. Ben de bu ziyareti organize eden danışman Nurullah Kalay’a, sevgili Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’a çok çok teşekkür ederim. Demirci’deki bu güzel karşılama ve ziyaretleri bir güne sığdırmam mümkün olamazdı. Ben de öyle yaptım. Yavuz Donat’la Demirci ilçe gezisine yarın devam edeceğim.