Çeşme semalarında tatilimi sürdürmeye devam ediyorum. Sakalı Nusret sonunda Ildır’da ki yazlığıma teşrif etti. Nusret beyle gezdiğimiz yerleri haftaya köşemden sizlere aktaracağım. Çeşme’de olunca telefon trafiği ile Manisa’da ne olup bittiği ilgili bilgiler alıyorum. Çarşamba günü Rooms Otel’e gittiğimde Mert Gönül ile sohbet ettik. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi birlikte Ankara’ya gitmişler. Mert Gönül telefonundan fotoğrafları gösterdi. Fotoğraflara bakınca gördüğüm birliktelikten dolayı mutluluk duydum. Cumhur ittifakı Manisa’ya hizmet noktasında bir araya gelmişti. Bu tablo Manisalılar için çok önemli. Geçtiğimiz yıllarda o ya da bu sebeplerden dolayı bu birliktelik sağlanamıyordu. Ama Cumhur İttifakı çatısı altında herkes Manisa’ya hizmet için seferber olmuş durumda. Bir elin nesi var iki elin sesi var misali bu birlikteliğin Manisa’ya güç katacağını şimdiden görüyorum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile birlikte Ankara'da MHP ve AK Partili Milletvekilleriyle de buluşmuşlar. Manisa'da devam eden ve yapılması planlanan hizmetleri yakından takip eden Manisa heyeti, birlik ve beraberlik tablosu çizmiş. Zaten Ankara’da yapılan ziyaretler sonrası Başkanlar Manisa’ya hizmet müjdesi ile döndü. Fotoğraflarda ki samimiyetin ben hizmetler noktasında da Manisa’ya olumlu yönde etki edeceğini düşünüyorum. İnşallah bu birliktelik hep böyle sürer ve kazan Manisa olur.

KREDİLERE ONAY ÇIKTI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisalıların imar ve asfaltla ilgili beklediği güzel haberleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ziyaretinin ardından Manisalılarla paylaştı. Gerekli izin ve onaylarla kredilerin alındığını duyuran Başkan Ergün, hızla çalışma başlatacaklarının müjdesini verdi. Başkan Ergün, özellikle köylerde temel malzemesi çekilen ancak asfaltı atılamayan il genelindeki 300 kilometrelik yol ağının da kredi onayının alındığını duyurdu. Bu haber ile birlikte Başkan Cengiz Ergün 17 ilçeye yaptığı hizmetlere son sürat devam edeceğini düşünüyorum.

Kısacası Ankara’ya yapılan ziyaretlerin en büyük kazananı şüphesiz ki Manisa ve Manisa halkı olacak. Gelecek ödenekler ile başkanlar Manisa halkına en iyi hizmeti sunmaya çalışacaklarından şüphem yok.

BÜYÜKŞEHİR ZORU SEVER

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un grupları belli oldu. Geçen sene TFF 1.Lig’in kapısından dönen Manisa Büyükşehir Belediyespor bu sene artık play-off ile uğraşmadan bir üst lige yükselmek isteyecektir. Bu bağlamda ben Büyükşehir Belediyespor’un hangi gruba düşeceğini çok merak ediyordum. Geçtiğimiz hafta gruplar belli. Manisa Büyükşehir Belediyespor çetin bir gruba düştü. Ama geçen sene nispeten daha kolay bir grupta mücadele etmesine rağmen alt sıralarda ki takımlara kaybettiği puanlar yüzünden şampiyonluğu kaybetmişti. Bu yüzden ben zorlu grubun Manisa Büyükşehir Belediyespor’a avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Mevlüt Aktan ve yönetimi geçen sene olduğu gibi bu sene de gece gündüz demeden çalışıp güçlü bir kadro kurma yolunda ilerliyorlar. Transferler nokta atış şeklinde devam ediyor. İnşallah yolun sonu şampiyonluk olur. Cengiz Başkanın olduğu yerde hedef her zaman zirvedir. Manisa Büyükşehir Belediyespor’da bu sezon alacağı başarılı sonuçlar adını TFF 1.Lig’e yazdırıp hak ettiğini noktaya gelmesini diliyorum.