İnsanın hayat çizgisi nefes aldığı sürece yaşadıklarıyla oluşur. İnişli çıkışlı giden bu yol güllerle dolu bile olsa, arada gülün dikenine de katlanmak gerekir. Hayatını her şekilde dolu dolu yaşayan, andan keyif almasını bilen ve başına gelen iyi kötü şeylere takılıp kalmayanlar özünde güçlü olan insanlardır. Ve bu insanlar hep bir hedef belirleyerek hayatını yaşarlar. İşte bu yüzden onlar için hayat hep devam eder.

Ben de hayatını her şekilde devam ettirenlerdenim. Yaşadığım her olay benim hep yeni hedefler koymama neden olmuştur. Her zaman da 'İyi ki yaşamışım' dedirtmiştir bana hayat. Arkama bakmayı, takılı kalmayı bu yüzden hiç sevmem. 'Hayat seni sil baştan yaşayacağım' şarkısını Sezen Aksu'nun 'Ben de yoluma giderim' dizelerine bağlarım yani, bu kadar net.

Ama hayatımda yolumun kesiştiği bazı durumlar var ki, bunlar benim için çok özeldir ve hayatımın içinde bir şekilde yer alarak, bazı defterler kapanmaz misali devam eder.

Beni çok iyi tanıyanlar bende iz bırakan olayların neler olduğunu anında bilirler. Gazetecilik, Ali Rıza Çevik Ortaokulu ve Manisa Futbol Kulübü.

İki gazete sahibi olarak yıllarca mesleğe öyle gönül vermişim ki, tatil yapmaya fırsat bulamadığım için biraz dinleneyim amacıyla gazeteleri devrettikten sonra 3 yıl bana yetti ve köşe yazarlığıyla keyifli, gönüllü gazeteciliğe geri döndüm. İyi ki de dönmüşüm.

Manisa Futbol Kulübü... 9 yıldır gönüllü olarak içinde bulunduğum kulüpte 1 yıl resmi olarak görev aldım. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında 'Sen çok tatil yaptın çalış artık' diyerek kulüpte görev veren Başkanım Mevlüt Aktan, geçtiğimiz günlerde de 'Çok güzel çalışmalar gerçekleştirdin. Dinlen, tatil yap' diyerek bana teşekkür etti. Bir yıl önce çok sürpriz başladı, sürpriz şekilde bitti. Süresiz tatilimi yapıyorum yani şu anda. Kim bilir belki bir gün yine diyerek gönülden desteğe devam sonuna kadar.

Ve Ali Rıza Çevik Ortaokulu. Bana her yönden katkısı olan, çok güzel insanları tanıma fırsatı bulduğum, 6 yıl okul aile birliği başkanlığını yapmaktan gurur duyduğum güzel okulum. Hayatımın öyle bir yerindeki, o sayfa hiç kapanmaz benim için. Görevi bırakalı 2 yıl olsa da, yaşanan bazı sorunların çözümü için zaman zaman aranmam hislerin karşılıklı olduğunu gösteriyor.

Görev yaptığım sürece en çok istediğim, okuluma yakışır yeni bir bina kazandırmaktı. Hep bunun için çalıştım. En sonunda okulun yıkılacağı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı projeye göre çok güzel bir okul binası kazandırılacağı haberiyle gönlüm çok rahat bir şekilde görevimden ayrıldım. Sonrasında yaşanan süreç nedeniyle o proje gerçekleşmedi. Geçen gün okul velileri tarafından arandığımda okulun boşaltılacağı ve yeni bina inşaatının bu yıl başlatılacağını öğrendim. Pandemi sürecinde böyle bir kararı almakta bir düşündüğü vardır diyorum yetkililerin. Bu arada belirteyim, okul binası milli eğitimin projesine uygun yapılacakmış bunu da belirteyim.

Öğrenci velilerinin tabii ki haklı olarak karşı çıktıkları konular var. Okullarda yüz yüze eğitime geçildiği takdirde Ali Rıza Çevik Ortaokulu öğrencilerinin öğleden sonra eğitim alacak şekilde planlama yapılması gibi. Şehitler Ortaokulu binasını ortak kullanacak her iki okulun velilerinin tabii ki birtakım sıkıntıları, şikayetleri olacak. Ali Rıza Çevik Ortaokulu 8. sınıf velileri sınav senesi olduğu için sabahçı olmayı isterken, milli eğitim yetkilileri ise iki okul öğrencilerini karıştırmak istemiyor anladığım. Aslında iki bina var. Biri Şehitler'e, diğeri Ali Rıza’ya tahsis edildiğinde çözüm basit gibi görünse de, yetkililer buna sıcak bakmıyor. Ali Rıza Çevik Ortaokulu'nun sabahçı olma yönündeki isteği, bu yıl sınava girecek olan 8. sınıflarının çok çok başarılı sonuçlara imza atacakları olan inançlarından kaynaklanıyor. Amaçları başarı seviyesinin düşmemesi. Manisa'nın eğitimdeki çınarı Ali Rıza Çevik Ortaokulu kadrosu her şekilde her şartta zorluklara göğüs germiş ve başarı çıtasını her geçen yıl daha arttırarak ipi göğüslemiştir. Şartlar bizim istediğimiz gibi varsın olmasın, biz hedefimizi yine tuttururuz.

Benim tüm bunların dışında düşündüğüm tek şey, evet bir dönem sıkıntı yaşanacak ama, okul binası tamamlandığında gelecek yeni dönemlerdeki öğrenciler rahat edecek. Modern ve yepyeni bir okul binasında ders görmenin keyfini ve mutluluğunu yaşayacaklar. Bu da yaşanacak her sıkıntıya değer diyorum.

Evet, bende ömrüm boyunca kapanmayacak olan sayfalar bunlar, yenilerine de hayır demem. Siz şöyle mi olsun böyle mi olsun diye düşünseniz de, birçok plan-program yapsanız da, hayatın size neler getireceği veya alıp götüreceği bilinmiyor. 'Hayat sen planlar yaparken başına gelenlerdir' sözü de bunun en güzel kanıtı. Hayat size öyle şeyler getirsin ki, hep iyi ki'leriniz olsun sizde iz bırakan, sizi mutlu eden, gülümseten.

Hayatın içinde renginiz ve ahenginizle, mutlulukla yer almanız dileğiyle sevgiler hepinize.