Süper Lig’de her hafta heyecan artıyor. Zirvenin yeni sahibi Trabzonspor oldu. Bir maç eksiği ile Karadeniz Fırtınası haftalardır liderlik koltuğuna oturan Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor’u muhteşem seyircisi önünde 2-1 yenerek liderlik koltuğunu bu hafta eline geçiren takım oldu. Zirvede Pazar günü tek sürpriz zirve mücadelesi yapan Alanya’nın evinde Gençlerbirliği’ne yenilmesi oldu. Diğer yandan Fatih Terim’in Aslanı altıda altı galibiyet alarak Süper Lig puan cetvelinde averajla üçüncülüğe yükseldi. Pazar günü Trabzon-Alanya ve Galatasaray’ın maçlarını izledim. Alanya iyi oynamasına rağmen Gençlerbirliği’ne yenilince zirvenin üstünde ve altında dengeler değişti. Gençlerbirliği gündüz 24 puana yükselince Galatasaray’ın rakibi Malatya’yı ateş bastı. ‘Ne oluyor, ben düşme hattı tehlikesi ile karşı karşıya mı geliyorum?’ endişesi ile gece Galatasaray’ın karşısına çıktı. İstanbul’da Galatasaray’a kök söktürdü Hamza Hamzaoğlu’nun talebeleri.  Bu maçta şans VAR Galatasaray’ın yanındaydı. Malatya maçın başında Gökhan Töre ile yakaladıklarını gole çevirse Galatasaray da Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi haftayı puansız kapatabilirdi. Adem’in ilk yarının 45. dakikasında penaltıdan attığı gol Galatasaray’a 3 puanın kapısını açıyordu. Ancak uzatmalarda hakem Alper Ulusoy ve VAR Galatasaray ceza alanında Seri’nin elle oynamasını göremedi. İlk yarının bittiğini ilan etti.

İkinci yarıda Galatasaray Malatya maçı heyecan doluydu. Kora kor bir mücadele vardı sahada. Onyekuru kanatta Galatasaray’ın hücum gücünü arttırıyordu. Her iki takım gol fırsatları yakalıyordu. Galatasaray Adem ile bir gol attı. Ofsayt diye sayılmadı hakem Alper Ulusoy 58 dakikada Malatya lehine penaltı verdi. Malatya penaltıyı kullanmaya hazırlanırken VAR’dan uyarı geldi. Pozisyonun başlangıcında Bifouma’nın ofsayt durumunda olması nedeni ile karar değişti ve penaltı iptal edildi. Galatasaray şoktan çıktı. Bundan sonra maçın bitiş düdüğüne kadar 3 puan Galatasaray’dan zaman zaman gidecek oldu ama kaleci Muslera izin vermedi ve Galatasaray bu hafta Kadıköy’de Fenerbahçe’nin karşısına lig üçüncüsü ve 4 puan önde gidiyor.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, maç sonu toplantısında bir türlü ikinci golün gelmemesinin rakibin iştahını açtığını söyledi. Genelde kaçırılan gollerin kaçacak goller olmadığına değinen Fatih Terim “Derbiler farklı olur. Fenerbahçe’nin son haftalardaki durumu bizim maça yansımaz. İnşallah kazanıp geliriz. Kazanmaya gidiyoruz. Derbiler asla kolay maçlar olmaz” diyordu.

Maç öncesi Sayın Bakanım Sümer Oral abimle görüşmüştüm. Bakanım bana “İnşallah kazanırız” diyordu. Farkındaydı Malatya maçının zor geçeceğinin. Öyle de oldu. Maç sonrası sevinçliydi. Bu hafta Fenerbahçe Galatasaray derbisi Ersun Yanal’ın kader maçı olacaktır. Galatasaray kazanır mı? Rahmetli Ertuğrul Dayıoğlu’nun bana anlattığı hikayeden esinlenerek, ’Umamıyorum.’ Fener ne yapar ne eder maçı kazanır. Askıya aldığım Galatasaraylı olarak bana sorarsanız, Kadıköy’de Fener’i yenelim, isterse 10. olalım.