CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer Manisa'da Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan TOKİ konutlarını Ankara gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım'a konuyla ilgili yazılı soru önergesi veren Biçer, sorularının Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. maddeleri gereğince cevaplandırılmasını talep etti.
Milletvekili Biçer, TOKİ'ye başvuranların sayısını, alınan ön talep ücretini, ödenen paraların ne kadar süreyle bankada tutulduğu, Yunusemre Belediyesi'nin herhangi bir promosyon alıp almadığı gibi konuları sordu.
İŞTE O SORULAR
Biçer'in 9 sorudan oluşan önergesinde şu sorular yer aldı:
"TOKİ'ye başvuru yapan kişi sayısı kaçtır? TOKİ'ye konut edinme amacıyla başvuru yapan başvuru sahiplerinden ne kadar ön talep ücreti alınmıştır? TOKİ'ye başvuru yapan vatandaşlarımızdan toplanan para hangi bankada ne kadar süre ile tutulmuştur? Vatandaşların parası bankada vadeli hesapta mı vadesiz hesapta mı bekletilmiştir? Vadesiz hesapta tutulmuş ise vatandaş açısından oluşacak mağduriyetler dikkate alınmış mıdır? Vatandaşların mağduriyetleri dikkate alınmış ise mağduriyetlerin giderilmesine yönelik nasıl bir çalışma yapılmıştır? Geçen 2 yılda vatandaşların kaybı olmuş mudur? Olmuş ise bu kayıp karşılanmış mıdır? Karşılanmamış ise neden karşılanmamıştır? Konut çıkmayan kişilere paraları iade edilmiş midir? Edilmiş ise ne zaman iade edilmiştir? Vatandaşlarımızın paralarının tutulduğu bankanın ortalama faizi oranları bazında para iadesi yapılmış mıdır? Belediye ile paraların yatırıldığı banka arasında bu paraların yatırılması ile ilgili herhangi bir promosyon anlaşması var mıdır? Varsa anlaşmanın içeriği nedir?Banka, Belediye ile yaptığı anlaşmaya karşılık belediye herhangi bir araç almış mıdır? Almış ise ayrı ayrı belirtilmek üzere her aracın marka, model ve fiyatı nedir? Yıllara göre ve illere göre ayrı ayrı belirtilmek üzere 2010 yılından önergenin verildiği tarihe kadar TOKİ'ye açılmış bulunan dava sayısı kaçtır? Sonuçlanan her dava ayrı ayrı belirtilmek üzere açılan davalar ne şekilde sonuçlanmıştır?"
Editör: TE Bilişim