Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Yaz Spor Okulları'nda kurs gören sporcular, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bir grup asker tarafından düzenlenen darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için dualar etti. Ayrıca Kuran'ı Kerim Kursu'nda öğrenim gören öğrencilerin demokrasi şehitler için indirdikleri hatmi şeriflerin duası yapıldı.
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Wushu İl Temsilciliği ile Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü demokrasi şehitleri için dua programı düzenledi. 75. Yıl Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda düzenlenen programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener, Wushu Manisa İl Temsilcisi Yusuf Çetinkaya ve sporcular katıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, ellerinde bayraklarla birlik ve beraberlik mesajı veren minik sporcularla yakından ilgilenerek sohbet etti. Ardından FETÖ üyesi bir grup asker tarafından düzenlenen darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için dualar edildi. Ayrıca Yaz Spor Okulu'nun Kuran'ı Kerim Kursu'nda öğrenim gören öğrencilerin demokrasi şehitler için indirdikleri hatmi şeriflerin duası yapıldı.
Sporculara seslenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, "Bu aziz milletin sahip olduğu bu gençlik hiçbir zaman verilen emeğin karşılığını vermemezlik yapmadı. Milletine, devletine, bayrağına ve ezanına sahip çıktı. Sizlerin göstermiş olduğu bu yürekten davranıştan dolayı çok teşekkür ediyorum. Gençlerimiz meydanları boş bırakmadı. Sizlerde bu bayrağımızı alarak bu bayrağa sahip çıkarak oradaydınız. İnşallah Allah böyle kötü günleri bizlere yaşatmasın. İnşallah bu gibi davranışları sergileyecek olan kötü emelli insanlara Rabbim engel olsun. Allah bu bayrakları indirmesin, bu ezanları dindirmesin. Bu bayraktır bizi birlikte tutan. İslam dinidir birlikte yaşamamızı sağlayan. Tabi biz bu uğurda şehitler de verdik. Allah onlara da rahmet etsin. Rabbim geride kalanlara sabır versin. Bizleri de onların şefaatlerine nail eylesin. Biz hiçbir zaman bu devleti sahipsiz bırakmayacağız. Mili irade ve milli duruşa sahip çıkacağız. Hakimiyetin bir kez daha millette olduğunu gösterdik. Hiçbir ülke vatandaşı yoktur ki kendini o demir yığınlarına karşı siper etsin. Bunu engelleyen işte bu ruh. O Türk milleti olmamanın, aziz millet olmanın ruhudur. Sizlerde bu ruhu taşıdığınız için önce Rabbime sonrada sizleri yetiştiren anne ve babalarınıza, hocalarınıza teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu hatmi şerifi gerçekleştirdiğiniz için Allah kabul etsin. İnşallah o hatimler yerini bulacaktır. İnşallah sizlerde bu şefaatlere nail olacaksınız" dedi.
Program sonrası Savaş Duman spor kek ve meyve suyu dağıttı.
Editör: TE Bilişim