MANİSA Valisi Mustafa Hakan Güvençer, göreve başladığı ilk haftalarda kendisini ziyaret eden Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ile yönetim kurulu üyelerine iadei ziyarette bulundu. Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi tehlikeli bir süreci atlattığını ifade eden Baro Başkanı Arslan, "Süreç devam ediyor. Ama o tehlikeli süreci hep birlikte geçirdik. Bundan sonraki süreçte de tabii ki anayasal sürecin, demokrasinin, hukukun, adaletin tam olarak uygulanması önemli. Darbeye kalkışanların en ağır şekilde cezalandırılması için de her türlü katkıyı biz Manisa Barosu olarak vermeye hazırız" diye konuştu. Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda en çok görevin avukatlara düştüğünü belirten Arslan, soruşturmalar çerçevesinde görev yapan avukatların Fethullahçı Terör Örgütü ile özdeştirilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Arslan, "Meslektaşlarımız ifade alımlarında, savunmalarında bulunurken kesinlikle Fethullahçı Terör Örgütü'yle özdeşleştirilmesin. Meslektaşlarımız o süreç içinde hukuken söylenmesi gerekenleri avukat olarak yapması gerekenleri yapmaya, adalete katkı vermeye çalışıyor. Akşam başlayan sorgu sabaha kadar devam ediyor. Meslektaşlarımız uykusuz, yorgun kalıyor. Ama yine de bu sürece en olumlu şekilde katkı vermeye çalışıyorlar. Biz suçlular cezasını aldıktan sonra Türkiye'nin olağan sürece geçmesini arzu ediyoruz. Ülkemizin en hasarsız şekilde atlatmasını sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.


"AVUKATLAR VE HUKUK CAMİASININ BÜYÜK SORUMLULUĞU VAR"


Baro Başkanı Arslan'dan sonra söz alan Vali Güvençer, 15 Temmuz tarihinde milletin hak ve hukukunun tecavüze uğradığını belirterek darbe girişiminde milletin galip geldiğini söyledi. Vali Güvençer, "Bu badirenin en hızlı bir şekilde atlatılabilmesi için tüm vatandaşlar, sivil inisiyatif kadar hak ve hukukun tesisinde Baro Başkanlığımızın temsil ettiği avukatlar ile hukukçular camiasının önemli bir sorumluluğu var. Şuanda başlayan süreç, doğrunun, hukuki olanın, suçlu ile suçsuzun ayırt edilebilmesi için başlatılan tahkikat ile yargılama sürecidir. Bu süreçte nasıl hakim ve savcılarımıza önemli bir görev düşüyorsa, avukatlarımıza da önemli bir görev düşüyor. Bu konuda Manisa Barosu'nun gereken desteği en iyi şekilde sağlayacağına inanıyorum" dedi.


Konuşmaların ardından darbe girişiminden sonraki adli süreçlerle ilgili Vali Güvençer, Baro Başkanı Arslan ile birlikte basına kapalı olarak sohbet etti.


Editör: TE Bilişim