Manisa'nın Kula ilçesinde, sağlık ocaklarında aile hekimleri tarafından düzenli gebelik kontrollerini yaptıran ve doğum yapan hastalar evlerinde ziyaret edildi.
Ziyaretler kapsamında Kula Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, 2 Nolu Sağlık Ocağında görevli Dr. Eylem Nalcı ile yeni doğan bebeklerin mutluluğuna ortak olmak amacı ile aileleri ziyaret etti.

BEBEKLERE BATTANİYE HEDİYE EDİLDİ
Bebeklerin ailelerini ziyaret eden heyet tarafından anne sütünün önemine dikkat çekmek için ‘Sağlık Bakanlığı Amblemli' battaniye hediye edildi. Ziyaretlerde yeni doğum yapan annelere yönelik olarak Dr. Eylem Nalcı tarafından anne sütünün önemi anlatıldı.
Ev ziyaretlerinde ailelerden doğum öncesi ve sonrası almış oldukları hizmetlerin yeterli olup olmadığı hakkında bilgi alan Dr. Ayyıldız ve beraberindeki heyet, bundan sonraki süreçte yeni doğan bebekler için ne yapılması gerektiği hakkında bilgilendirmede bulundu. Ev ziyaretleri ile hedeflerinin sağlık hizmetlerindeki kaliteyi en üst seviyeye çıkarmak olduğunu anlatan Ayyıldız, hastalarla iyi bir iletişim içinde olmanın önemine değindi.
Ayyıldız, "6 aya kadar bebeğe anne sütü dışında su dahi verilmemelidir. İlk 6 ayın ardında bebek 2 yaşına gelene dek anne sütü yanında ek gıdalar verilebilir. İlk defa bebeğe besin verdiğinizde besinin tadını beğenmediğinde ısrarla vermeyiniz. 2 ile 3 ay sonra yine tekrar deneyiniz. 0-1 yaşındaki bebeklerin besinlerine tuz ilave etmeyiniz. 1 yaşından sonra az tuzlu ve baharatlı besinleri tüketebilir. 0-1 yaşındaki bebeklere bal verilmesini önermiyoruz. Balın alerjik reaksiyonlarından dolayı bu dönemde bal vermeyi uygun bulmuyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim