Botta Mamaris'te aranan darbeci askerlerin olma ihtimaline karşı Türk uçakları havalandı. İçişleri Bakanlığı ise Muğla'da iki Türk sahil güvenlik botunun kaçırıldığına ilişkin iddiaları yalanlayarak, "Tüm sahil güvenlik botları Sahil Güvenlik Komutanlığı harekat kontrolünde görevlerine devam etmekte olup kaçırılma iddiaları gerçek dışıdır" açıklamasında bulundu.
İddialara göre Yunan kaynaklar tarafından "Türk karasularından Yunan karasularına doğru içinde ne olduğunu bilmediğimiz 2 bot hareket ediyor" bilgisi paylaşıldı. Tespit için Türk uçakları botları incelemek üzere gönderildi.
Reuters'ın askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre F16'ların Yunan karasularında kayıp Türk Sahil Güvenlik botu bulunduğu iddialarını kontrol etmek amacıyla havalandığını açıkladı. Yunanistan karasularında Türk botu bulunduğu iddiası üzerineHava Kuvvetleri'ne ait uçakların kontrol için bölgeye gönderildiği belirtildi. Reuters'a bilgi veren bölgedeki askeri kaynaklar, deniz kuvvetlerinden bir unsurun da kontrol için bölgeye yönlendirildiğini belirtti.
Akşam satlerinde 2 Türk askeri botunun Yunanistan karasularına girmek için Yunan Savunma Bakanlığı'ndan izin istediği iddia edilmiş ancak bu iddia doğrulanamamıştı.
F-16'LAR BÖLGEDEN AYRILDI
Askeri kaynaklar, Simi adası açıklarında şüpheli iki botun bulunduğu yönünde Deniz Kuvvetleri'ne ulaşan ihbar üzerine Ege denizinde güvenlik güçleri alarma geçti. Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları da keşif uçuşundan sonra bölgeden ayrıldı.
KOMŞU DA KAÇAK DARBECİ ASKERLER İÇİN TEYAKKUZDA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaparken kaldığı otele düzenlenen saldırının ardından kaçan darbeci askerlerin Yunan adalarına geçme olasılığına karşın, Yunan makamlarının da Ege Derizi'nde teyakkuza geçtiği öğrenildi. Türk Sahil Güvenlik botları Türk karasularında denetim ve arama yaparken, Yunan botları da kendisularında kontrol yapıyor.
TUR TEKNESİNİN AYRILMASINA İZİN VERİLMEDİ
Yunanistan'daki bazı internet sitelerinde bu tür haberlerin çıkması üzerine, Yunan ve Türk makamlarının görüştüğü, bölgede birlikte çalışma için harekete geçildiği öğrenildi.
Sömbeki Adası'na mavi tur kapsamında geziye çıkan bir Türk teknesinin, Yunan ekiplerince kontrol edildiği belirtildi. Tur teknesindeki bir kişinin listede isminin yazılmadığının anlaşılması üzerine teknenin ayrılmasına izin verilmediği kaydedildi. Türk makamlarıyla karşılıklı görüşmeler sonunda bir sorunun olmadığının anlaşılması üzerine teknenin salınmasına karar verildiği belirtildi.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA
İçişleri Bakanlığı, Muğla'da iki Türk sahil güvenlik botunun kaçırıldığına ilişkin haberleri yalanlayarak, "Tüm sahil güvenlik botları Sahil Güvenlik Komutanlığı harekat kontrolünde görevlerine devam etmekte olup kaçırılma iddiaları gerçek dışıdır" açıklamasında bulundu.
Ayrıntılar geliyor...

Editör: TE Bilişim