TÜRKİYE ve dünyayı şoke eden ve sonuçsuz kalan darbe girişimine karşı spor dünyası da sessiz kalmadı.
Spor camiasının üyeleri, yayınladıkları mesajlar ve paylaşımlarıyla her türlü darbeye karşı çıkıp, demokrasiden yana olduklarını dile getirdiler.
Konuyla ilgili ilk açıklamayı yapan Kulüpler Birliği Vakfı, Türk demokrasisine karşı yapılan her eylemin karşısında olunduğunu vurguladı. Futbol Federasyonu da, askeri kalkışmanın kabul edilemez olduğunu belirtti.
‘DARBEYE HAYIR'
Manisaspor kulübü yaptığı twitter paylaşımında; "Devletimizin, milletimizin, demokrasinin yanındayız. #DarbeyeHayır" derken, Beşiktaş Kulübü açıklamasında, "Yaşasın demokrasi. Darbeye hayır" derken, Fenerbahçe de, "Demokrasimizin her zaman yanındayız. Darbeye hayır" ifadelerini kullandı. Galatasaray Kulübü, "Demokrasimizin yanındayız" paylaşımında bulunurken, Trabzonspor ise, "Demokrasimize karşı yapılan her türlü darbe girişiminin karşısındayız" açıklamasını yaptı.
Spor dünyasının çok sayıda ünlü ismi de, sosyal medya hesaplarından darbe girişimini kınadı.
TAKIMLAR MAÇLARA BAYRAKLA ÇIKACAK
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ internet üzerinden yaptığı açıklamada darbe girişimine sert tepki gösterirken, hazırlık maçlarına tüm takımların bayrakla çıkması da planlandı. Gümüşdağ açıklamasında şöyle dedi:
"Bugün demokrasiye sahip çıkma günü. Kulüpler Birliği olarak biz de demokrasiye, hür iradeye, halk desteğine kayıtsız şartsız evet diyoruz. Futbol ailesi bu demokrasi sınavından alnının akıyla çıkacaktır."
Öte yandan, Kulüpler Birliği, hazırlık maçlarında tüm Türk takımlarının sahaya bayraklarla çıkması yönünde karar aldı. Buna göre, yaşanan darbe girişimine tepki olarak hazırlık maçlarında oynayacak bütün futbolcular ellerinde Türk Bayrağı taşıyacak.
Editör: TE Bilişim